Därför är prinsessan Birgitta inte med på jul

Prinsessan Birgitta firar inte jul med kungafamiljen på Drottningholm, utan bjuder ner barnen till Mallorca.
Prinsessan Birgitta lever som bekant ett härligt liv på Mallorca, där hon bor sedan 40 år tillbaka. Hon lämnar inte heller gärna det varma klimatet – förutom vid jul. Men då gör hon inte som de andra Hagasessorna, som brukar åka hem till kungaparet på Drottningholm den 25 december. Nej, istället har hon rest till München där hennes tre barn och fem barnbarn är bosatta.
I München bodde också hennes make prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, när han var i livet. Hansi somnade in den 2 mars år 2016 och sedan dess har alltså kungens syster firat jul på ett annorlunda sätt än tidigare.

Bjuder hem barnen till Mallorca

Prinsessan har tidigare sagt att hon har för många minnen förknippade med Tyskland, och att hon numera därför bjuder hem sina barn till Mallorca. I år är det sönerna Carl Christian och Hubertus som kommer, dottern Désirée firar på annat håll.

– Mina två söner kommer, men inte min dotter. Vi delar upp det lite. Det blir jätteroligt. De stannar nog i fem dagar, berättar prinsessan när Svensk Damtidning når henne över telefon.

Foto: TT