Därför betyder Sofia så mycket för Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Hon är finaste mamman och hans stora kärlek. Och kanske är det prinsessan Sofia som har fått Carl Philip att ta detta nya steg?
Slå på ljud

Carl Philip är prinsen med många ansikten. Ena dagen designer, nästa major. Dessutom kan han luta sig mot sin gedigna utbildning till lantmästare som gjort honom till proffs på att sköta ett lantbruk. Ja, han har verkligen stor bredd  i sin utbildning, och kanske har han också haft lite svårt att bestämma sig?

Nya officiella bilden på prins Carl Philip 2020.

Prinsen på hovets nya officiella bild.

Men bakom sig har han sitt hemliga vapen: Prinsessan Sofia, hans stora kärlek och stöd. Och att 41-årige Carl Philip just nu verkar luta mest åt sin militära karriär som major kanske till en del är hennes förtjänst.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Bästa Sofia! Ingen får Carl Philip att le så mycket som hon.

Hon var ju först ut i familjen med att ställa sig till förfogande i coronakrisen, i och med sitt nya jobb som vårdbiträde på Sophiahemmet i Stockholm.

Och i förra veckan följde prins Carl Philip i hennes fotspår, kanske inspirerad av sin kära fru?

Nu tillbringar han dagarna i det här rummet, på insatsledningens operativa ledningscentral vid Försvarsmaktens högkvarter vid Lidingövägen i Stockholm, som samlar försvarets stöd i covid-19-pandemin.

Prins Carl Philip på nya jobbet på Försvarsmakten

Prins Carl Philip med sina nya arbetskamrater, här samlade i det allra heligaste: Försvarets operativa ledningscentral.

– Det känns både väldigt viktigt och lärorikt, säger Carl Philip själv om nya jobbet.

– Från ledningscentralen leder och samordnar man operativ verksamhet och som major känns det självklart att vara en resurs för Försvarsmakten nu när Sverige befinner sig i en svår situation.

Prins Carl Philips militära karriär

Prins Carl Philip är inne på sitt sjätte år som major – och nu får han alltså praktisk användning för sin kompetens.

Prins Carl Philip vid ceremonin när han blir major, här med med överste Peder Ohlsson, chef för Amfibieregementet

Högtidligt när prinsen blev major.

Det vari oktober 2014 som prins Carl Philip befordrades till major vid Amfibieregementet på Berga, söder om Stockholm. På bilden ovan ser du honom vid ceremonin, tillsammans med överste Peder Ohlsson, chef för Amfibieregementet.

Kungen och prins Carl Philip på Stenhammar

Med pappa kungen, storbonde på Stenhammar.

Men prins Carl Philip har fler strängar på sin lyra. Utbildningen vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp har givit honom en stark grund att stå på även när det gäller skogs- och lantbruk.

Foto: TT, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, Henrik Lundqvist Rådmark/Försvarsmakten, Kristina Swaan/Kungl. Hovstaterna.