Därför blev det inget officiellt firande för prins Alexander

prins alexander

Prins Alexander har fyllt 4 år men den officiella grattishälsningen på hovets hemsida uteblev. Vi förklarar varför!

Under söndagen, den 19 april, fyllde prins Alexander 4 år. En högtidsdag för den spralliga prinsen som nu är stor nog att förstå det roliga med att fylla år. Men någon stort kalas, för hela kungafamiljen, blev det inte. Sådana sociala tillställningar sätter coronaviruset stopp för just nu.

Däremot var det många som hade väntat sig att hovet skulle lägga ut en födelsedagsbild på prinsen, på sin hemsida. Men så blev det inte heller. Och vi kan förklara varför.

Inget officiellt firande av prins Alexander

Anledningen till att Alexander är bortplockad från det kungliga strålkastarljuset är för att han inte bär titeln kunglig höghet längre. Kungen valde ju att frånta Carl Philips och Madeleines barn de titlarna den 7 oktober, förra året. Det är helt enkelt en konsekvens av det nya slimmade kungahuset som kungen sjösatte i höstas.

prins alexander 3 år

Så här såg det ut när prins Alexander fyllde 3 år. Hovet publicerade en ny bild på lillprinsen – med tillhörande grattishälsning.

Car Philips och Sofias nya bild på sonen

Bilden från 3-årsdagen är alltså den sista officiella bilden på prins Alexander som vi fick se, från hovets håll. Däremot valde ju Carl Philip och Sofia att hylla sonen på sitt eget Instagramkonto. En fin bild på en vattenkammad prins med randig skjorta och pappas fina, bruna, ögon.

Prins Alexander är verkligen pappa Carl Philip upp i dagen. De vilda lockarna är förvisso kammade, på den nya födelsedagsbilden, men annars så känns det igen från Carl Philip, när han var barn. De har också samma charmiga uppsyn och nyfikna blick. Och så älskar de fart och fläkt! Aexanders absoluta favoritgren är när han får följa med sin pappa ut till racingbanan och se när de snabba bilarna susar förbi.

Foto: TT, Josefine Person/ Kungl. Hovstaterna