Därför blev nya bilderna på Mette-Marit en stor snackis

nya bilder på kronprinsessan mette-marit 17 maj
Kungafamiljen firade Norges nationaldag på ett annorlunda sätt i år. På grund av coronaviruset blev det betydligt mindre högtidligt. Men Mette-Marit bjöd på ett riktigt glädjebesked!
Annons

Det var inte mycket som var sig likt när Norges nationaldag firades, den 17 maj. Den här dagen är, vanligtvis, förknippad med stora folkfester, runt om i landet, men på grund av coronaviruset höll sig norrmännen hemma. Och gator och torg gapade tomma.

Annons

Mette-Marit överraskade

Men till landets stora glädje valde ändå kungafamiljen att framträda, utanför hemmet Skaugum. I nationaldräkter, och med hundarna Muffins och Milly i släptåg, kom de gående längs den gröna allén. 49 människor hade samlats för att vinka till kronprinsfamiljen. 28 av dem var skolbarn från Askers kommun.

Annons
mette-marit haakon 17 maj
Kronprinsfamiljen utanför Skaugum för att fira 17 maj.

Kungafamiljen på slottstrappan

Kort efter den nedskalade paraden i Skaugum skedde sedan en kunglig återförening på slottsbalkongen i Oslo. Haakon och Mette-Marit stod långt ifrån kungaparet, helt i enighet med de norska restriktionerna, men att få se kungafamiljen samlad – skänkte ändå stor glädje under en dag, som i övrigt var extremt annorlunda.

mette-marit 17 maj
Kungligheterna återförenade på slottsbalkongen!
Annons

Att kronprinsessan Mette-Marit också var med blev dagens stora snackis. Hon lider av en kronisk lungsjukdom och befinner sig därför i en riskgrupp och får absolut inte bli smittad av coronaviruset. Men kronprinsessan såg pigg och lycklig ut där hon stod, vid sidan av sin familj. De lugna veckorna på Skaugum verkar ha gjort henne gott.

haakon mette-marit
Mette-Marit överraskade alla och dök upp i nationaldräkt! Här med dottern Ingrid Alexandra.

Det fanns också en speciell gnista mellan henne och maken Haakon. Kronprinsen är förstås lättad över att hans hustru inte har blivit smittad – en kärlekslycka som smittade av sig på de få människor som hade samlats nere på torget, utanför slottet.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Därför blev nya bilderna på Mette-Marit en stor snackis”

 1. Ulla Lundell skriver: 18 maj, 2020

  De olika dräkterna som drottning Sonja , kronprinsessan Mette-Marit och prinsessan
  Ingrid Alexandra hade på sig var vackra

  Ulla


 2. Leo skriver: 18 maj, 2020

  Norska folkdräkterna är mycket fint kombinerade!


 3. annaxx skriver: 18 maj, 2020

  Norska kungafamiljen är ett under av naturlighet, i jämförelse med de svenska kungligheterna. Drottning Sonja ter sig alltigenom genuin och naturlig i det hon talar och gör.


  1. Eva H. skriver: 19 maj, 2020

   Jag tycker nästan synd om vår kungafamilj som verkar så besvärad i offentliga sammanhang. Man kan undra vart den unga glada flickan från Tyskland tog vägen och var den stela kvinnan kom ifrån. Är det hovet eller kungen som är orsak till förvandlingen ? Vi vet att privat visar paret en helt annan sida. Vistelsen på Stenhammar vekar i alla fall ha gjort gott !


 4. Elna skriver: 18 maj, 2020

  Fina bilder, såg Året med norska kungahuset på SVTplay. Härlig familj, roligt att se Mette-Marit.


 5. Anna skriver: 18 maj, 2020

  Ingrid Alexandra är en skönhet redan nu !


 6. Monarkist skriver: 18 maj, 2020

  Håller med, Annaxx.


 7. Grethe skriver: 19 maj, 2020

  Som nordmann sitter jeg nå og undrer meg om hvilken snakkis SD prater om? At hun har minst 7 bunader hjemme å velge mellom? At hun i år valgte Laudalbunaden eller prøvde vi på en clickbait som vi alle gikk på 😉 Alle forventet at kongefamilien skulle ha et eller annen offentlig feiring, også at MM skulle delta. Vi viste bare ikke hvordan. Noe annet hadde vært uhørt på en nasjonaldagsfeiring i Norge. Og hvorfor nevner dere ikke at Kp familien kjørte rundt i Asker og hilste på folket, og var innom både Solgården bo- og omsorgssenter og Borgenbråten bofellesskap og aktivitetssenter.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar