Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför blev Sofia rörd till tårar under Victoriakonserten

15 jul, 2019, 09:48 
AvEmma Sanderberg
Hela kungafamiljen blev märkbart rörda under Victoriakonserten, men Sofia blev så tagen att hon hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
Annons

Victoriakonserten bjöd på en hel del överraskningar. Dels hade flera kända, och okända, ansikten spelat in grattishälsningar till kronprinsessan som spelades upp på storskärm. Det var allt från statsministern till förskolebarn och pensionärer. En annan överraskning var sjuåriga Saga Stenmarck. Hon klev ut på scenen och framförde självsäkert en av Lalehs mest populära låtar.

Sjuåriga Saga imponerade när hon klev ut på Borgholms Idrottsplats och sjöng låten Goliat.
Sjuåriga Saga imponerade när hon klev ut på Borgholms Idrottsplats och sjöng låten Goliat.

Kvällen innan Victoriadagen hade stora delar av kungafamiljen varit på Borgholms slottsruin för att lyssna på just Laleh, så det är gissningsvis en stor favorit för familjen. Saga framförde Lalehs känslosamma låt “Goliat” som handlar om barnens framtid. Refrängen går såhär: “Vi ska ta över världen, vi ska bli stora. Vi ska bli mäktiga och vi ska göra jorden hel, ja vi ska göra vattnet rent. Och vi ska aldrig skada varandra mer”.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var möjligtvis en blandning av att Saga sjöng så fint, att Laleh är en av favorit och låtens starka text. Prinsessan Sofia fick i vilket fall kämpa rejält för att inte brista ut i gråt under framträdandet. Tårarna syntes i ögonvrån och prinsessan såg märkbart rörd ut.

Kanske tänkte hon även på lilla prins Alexander och prins Gabriel och deras framtid. Hela kungafamiljen väldigt blev rörda av framträdandet men Sofia såg verkligen ut att vara den som blev mest tagen.

Annons

Saga Stenmarck tog Borgholm med storm

Sjuåriga Saga är Martin Stenmarcks och Hanna Hedlunds dotter. När Yvette Hermundstad, värd för kvällen, frågade Saga om det var pirrigt att stå på en stor scen för första gången svarade Saga att det inte var särskilt pirrigt och att hon var nöjd. Med tanke på den artistiska ådran kan man nog säga att hon är som gjord för att framträda.

Saga Stenmarck tillsammans med pappa Martin Stenmarck och sin kompis Alexander tidigare i år.
Saga Stenmarck tillsammans med pappa Martin Stenmarck och sin kompis Alexander tidigare i år.

 

Foto TT och SVT.

Annons