Därför blir Chris O'Neill kvar i USA: "Olämpligt att resa"

Nu får vi veta varför prinsessan Madeleine reste hem själv till Sverige under förra helgen. Småttingarna Leonore och Nicolas är sjuka, och alla planer gick i stöpet.

Tanken var från början att hela familjen Bernadotte-O’Neill skulle flyga hem till Sverige i söndags för att starta sin gemensamma sommarsemester, som till större delen kommer att tillbringas i Sverige.

Men när barn är med i bilden blir det sällan som man tänkt sig. Under förra helgen kom prinsessan Madeleine hem själv med prinsessan Adrienne, och många funderade på anledningen. Nu berättar hovet varför, eftersom hennes övriga familj fortfarande inte lyckats ta sig till Stockholm.

– Tanken var att hela familjen skulle flyga gemensamt till Stockholm, men de två äldre barnen blev sjuka. De har hög feber och öroninflammation, och det är olämpligt att genomföra denna långa flygning. Därför är deras pappa kvar hemma i Florida med dem, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

Madeleine själv till Skansen

I och med detta kommer prinsessan Madeleine åka utan sin make till Skansens 6:e juni-firande senare i eftermiddag. Och självklart måste det vara tufft för prinsessan att vara så långt från sina barn när de är sjuka. Vi får hoppas att de snart repar sig, så att den härliga tiden på Öland för familjen kan dra igång.

Foto TT