Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Därför bröt Kate mot den svarta klädkoden under filmgalan

19 feb, 2018, 13:30 
Agneta Nisbeth
De flesta bar svarta outfits under söndagens filmgala för att protestera mot sexuella trakasserier inom branschen. Men Kate valde att bryta klädkoden.
Annons

Under gårdagskvällen var det stor filmgala i London, British Academy Film Awards, eller Bafta som den också kallas. Den är lite som den brittiska varianten av Oscar-galan och många av Hollywoods största stjärnor fanns på plats, som Angelina Jolie och Jennifer Lawrence.

Alla de största skådespelerskorna hade även denna kväll valt att klä sig i svart, efter #metoo och alla uppgifter om övergrepp i filmvärlden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kate, som bar en mossgrön klänning från Jenny Packham, glänste som vanligt på röda matten bredvid sin make prins William. Anledningen till att Kate inte valde att bära svart även hon, var helt enkelt att kungligheter ska i möjligaste mån vara neutrala, opolitiska.

Annons

Kate bar också ett magnifikt smaragd-halsband, med matchande örhängen som givetvis passade perfekt till den vida gröna klänningen som ändå hade ett svart band under bysten. Kanske ett litet tecken på att hon stöder protesten trots allt eller bara en ren tillfällighet?

Gravidmagen är nu allt mer framträdande, även om det är en tid kvar till hon föder parets tredje barn.

Annons

Se filmen när Kate och William göra entré på röda mattan!

Videon kunde inte hittas

Foto: Stella Pictures

Annons