Därför dök inte Meghan upp på drottningens middag

Meghan Markle och prins Harry var inte på plats när drottningen höll sin årliga Diplomatic Reception på Buckingham Palace.

Förra veckan hölls årliga Diplomatic Reception på Buckingham Palace och på plats var drottningen, prins William, hertiginnan Kate och hertiginnan Camilla. Två personer som lyste med sin frånvaro var Meghan Markle och prins Harry, som ju för tillfället befinner sig i USA och på ett sex veckor långt uppehåll från kungliga uppdrag.

Det är inte heller första gången som hertigparet uteblir från drottning Elizabeths årliga evenemang. Förra året valde de bort tidigare nämnda tillställning för att gå på en gudstjänst till stöd för en välgörenhetsorganisation som ligger nära prins Harry. Stiftelsen, Henry van Straubenzee Memorial Fund, arbetar för att ge utbildningsstöd för barn i Uganda och prins Harry är stiftelsens beskyddare.

I Kalifornien

Tillsammans med sonen Archie Mountbatten-Windsor befinner sig hertigparet just nu i Kalifornien hos Meghans mamma, Doria Ragland. Där ska paret ha firat Thanksgiving och sannolikt även fira jul, då de har tackat nej till att fira jul enligt tradition i Sandringham med drottningen och övriga familjemedlemmar.

Enligt källor till DailyMail kommer paret inte bara att umgås med Meghans familj och vänner under resan, utan även undersöka möjligheten att flytta dit. Källan berättar att kungafamiljen har accepterat att det inte har fungerat för Harry och Meghan att bo i Windsor på heltid, så planen är att ha ett andra hem i USA.

Foto: TT