Därför dök inte prinsessan Sofia upp

prinsessan sofia var inte på bokmässan

Ett stort evenemang som lockade många kungliga fantaster. Men de som hade hoppats på att få möta Sofia blev besvikna. Vi reder ut alla frågetecken kring prinsessans frånvaro.

Prinsessan Madeleines besök på Bokmässan lockade rekordpublik. Med sitt besök blev hon den första kunglighet att närvara på mässan – i egenskap av författare. Dock är hon inte den enda i kungafamiljen som har släppt en bok i år.

Madeleine 5

Prinsessan Madeleine talade på Bokmässan men hon fick inte sällskap av Carl Philip och Sofia.

I mitten av februari lanserade ju prins Carl Philip och prinsessan Sofia sin Handbok för nätföräldrar. Och många trodde därför att prinsparet också skulle åka till Göteborg för att berätta om sin bok. Precis som Madeleine.

Prins Carl Philip arbetade med pappa kungen

Men så blev det inte. Carl Philip var istället på styrgruppsmöte i Stenhammars godsförvaltning med pappa kungen medan Sofia var hemma med lillprinsarna, Alexander och Gabriel. Vi har dessutom pratat med prinsparets stiftelse som berättar att de som åkte till Bokmässan, med förhoppningen att få träffa Carl Philip och Sofia, faktiskt gjorde det förgäves.

– Inga sådana planer fanns, förklarar Essi Alho från stiftelsen. 

Förra veckan deltog Sofia i ett styrelsemöte för Project Playground. Men annars har det varit rätt tomt i prinsessans kungliga kalendern. Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren fokuserar hon mycket på Project Playgrounds arbete just nu och den delan av prinsessans giv syns inte i hovkalendern.

Oavsett var hon befinner sig på beskrivs Sofia alltid som oerhört plikttrogen – både av hovet, kollegorna på Project Playground och maken Carl Philip.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: