Därför får Beatrice inte avslöja bröllopsdatumet

Prinsessan Beatrice kommer att gifta sig med sin fästman Edoardo Mapelli Mozzi någon gång under nästa år, men tvingas hålla datumet hemligt av drottningen.

Prinsessan Beatrice, prins Andrews dotter, skulle nyligen fira sin förlovning med fästmannen Edoardo Mapelli Mozzi men fick i sista stund ställa in festen på grund av alla turer kring prins Andrew i samband med Jeffrey Epstein-skandalen. När hon annonserade att de skulle gifta sig tidigare i år, kom hon inte heller med något specifikt datum. Och det finns enligt brittiska Express en anledning till det – paret måste nämligen vänta till det att drottning Elizabeth har godkänt datumet.

Enligt Daily Mail fick paret nyligen tillåtelse att avslöja datumet, men med vissa villkor. En källa till tidningen uppger att paret kan dela med sig av datumet så fort den brittiska kungafamiljen har avslöjat sina sista åtaganden 2019, det vill säga kring nyår, efter julfirandet.

Kommer avslöja datumet i januari

En källa nära paret uppger för tidningen att Beatrice och Edoardo kommer att uppge när de ska gifta sig den andra veckan i januari nästa år, och att det kommer att röra sig om tidig sommar – innan alla sommarens kungliga tillställningar börjar. I sådana fall kan vi anta att det kommer att bli innan den 16 juni, då drottningens favorittillställning Royal Ascot äger rum.

Samma källa uppger också att paret har problem med att välja var de ska gifta sig. Många britter förväntar sig att de ska gifta sig i St George’s Chapel i Windsor, likt Beatrices syster Eugenie när hon gifte sig med Jack Brooksbank, och även prins Harry när han gifte sig med Meghan Markle 2018. Paret uppges dock hellre vilja gifta sig i The Guards’ Chapel i St James’s Park, som vanligtvis är reserverat för militärer och deras familjer.

Foto: TT