Därför fick kronprinsessan Victoria inte träffa schamanen

Schamanen Durek Verrett avslöjar varför han missade prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation.
Kronprinsessan Victoria fick inte träffa schamanen på prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation – och här berättar han själv varför.
Annons

Alla var där. Hela norska kungafamiljen. Halva danska kronprinsfamiljen. Kungen av Spanien. Och vår egen Victoria. Men icke en skymt av prinsessan Märtha Louises pojkvän schamanen. Sannolikt ett strategiskt val av det norska hovet, som dock har valt att inte kommentera.

Annons
Kung Felipe, kronprins Frederik och kronprinsessan Victoria på prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation i Oslo.
Konfirmationen blev en familjefest på hög kunglig nivå.

Den stora snackisen på kungliga familjefesten

Dagarna före den kungliga konfirmationen i Oslo var det ju inte prinsessan Ingrid Alexandra som var det stora samtalsämnet. Utan Shaman Durek. Och utanför Det Kongelige Slott i Oslo stod de norska reportrarna och spekulerade hej vilt: Kommer han, och kommer han ha kaftan? Och kommer den i så fall att vara juvelprydd, dagen till ära?

Annons
Shaman Durek var den stora förhandssnackisen. Här med sin Märtha Louise.
Shaman Durek var den stora förhandssnackisen. Här med sin Märtha Louise.

Men alla blev alltså besvikna, och det där spännande mötet mellan kronprinsessan Victoria och prinsessan Märtha Louise nya kärlek blev inte av. 44-årige Durek Verrett var kvar i New York, ett faktum som han redan kvällen före förklarade så här i en story på sitt Instagram:

Därför kom inte Shaman Durek

– Det var meningen att jag skulle ha varit där, men jag kan inte, jag måste avsluta inspelningen av min ljudbok. Annars skulle jag ha varit där med ”the fams” (hans smeknamn på den norska kungafamiljen). Men jag kan inte tyvärr och jag är verkligen ledsen för det hela. Men det är OK, I love Ingrid, jag träffar henne senare.

Annons
– I love you Ingrid, hälsade Shaman Durek till prinsessan Ingrid Alexandra på Instagram.
– I love you Ingrid, hälsade Shaman Durek till prinsessan Ingrid Alexandra på Instagram.

Enligt norska Se & Hør, som varit i kontakt med Durek Verrett, ska det också ha handlat om några mycket hemliga projekt:

– Jag spelar in en stor film i Hollywood, och jag gör också en stor TV-serie för Netflix och spelar in i studion. Jag var tvungen att vara i studion hela veckan, sju till åtta timmar varje dag.

– Så jag hade inte hunnit fram till Norge i tid till konfirmationen, vilket är synd. Så jag får vänta till senare med att träffa familjen.

Den norska kungafamiljen samlad till kvällens privata smokingmiddag på Skaugum. Det var bara prinsessan Märtha Louise som saknades på bilden.
Den norska kungafamiljen (eller ”The Fams” som Durek kallar dem) samlad till kvällens privata smokingmiddag på Skaugum. Det var bara prinsessan Märtha Louise som saknades på bilden.
Annons

Tack vare prinsessan Märtha Louise fick han vara lite delaktig ändå:

– Jag fick se massor av bilder på familjen som Märtha skickade, så det var fint. Det var en vacker ceremoni. Jag såg den.

Och på prinsessan Märtha Louises nya Instagramkonto iam_marthalouise skrev han :

– Älskar dig, prinsessan Ingrid. Beklagar att jag inte kunde komma. Men du vet hur mycket jag älskar dig. Vi ses snart.

En kommentar som sedan dess har raderats.

Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra med lillebror prins Sverre Magnus.
15-åriga Ingrid med lillebror prins Sverre Magnus, 13.

Nu närmast väntas Durek Verrett inta London, och enligt uppgifter i norsk media kommer prinsessan Märtha Louise då att vara på plats för att träffa sin käraste igen.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Därför fick kronprinsessan Victoria inte träffa schamanen”

 1. PernillaA skriver: 3 september, 2019

  The fams , plats för skratt


 2. konsttanten skriver: 3 september, 2019

  Vad är det man säger?….ta rödluvan och vargen också! Det är nog Haakon, som har sett till att shamanen inte ens finns inom Norges gränder.


 3. Birthe Vejrum skriver: 3 september, 2019

  Nu var det vel alligevel ikke verdens undergang, at Victoria ikke traf denne personage?
  Shamanen skulle måske holde lidt igen med al den snak om kærlighed, i hvert fald begrænse den til at omfatte Märtha Louise!


 4. Kristin skriver: 3 september, 2019

  Kan dete være så snille å slutte å skrive om sjamanen?! Tror ikke det er noen så mange som er interessert …. ? Tror ikke han ble invitert heller…?!


 5. Magdalena skriver: 3 september, 2019

  Trenger virkelig vi mennesker noen som uttrykker seg anderledes enn oss til å le av, håne og snakke ned? Alt dette for å heve oss selv. En svakhet vi bør erkjenne som en brist i vår egen personlighet.


  1. Kristin skriver: 5 september, 2019

   Magdalena; Sant nok, om jeg forstår deg korrekt? Jeg deler noen tanker om det i en kommentar nedenfor som nylig ble publisert flere dager etter at jeg skrev det. Jeg er litt mer positivt innstilt til Durek Verret nå.


 6. Pia skriver: 3 september, 2019

  “Birthe Vejrum” & “Kristin”, jag är helt enig med Er båda. Det känns inte som om den mannen passar in i den trevliga och naturliga kungafamiljen. “Tomma tunnor skramla mest”, som vi säger här i Sverige. D v s de stora orden kanske inte har sin motsvarighet i det inre. Försiktighet och “skynda långsamt” är nog bäst vad gäller den här romansen.


 7. Kristin skriver: 3 september, 2019

  Jeg har tenkt litt, og tror mye av motstanden mot Durek kan skyldes kulturforskjeller. Han er fra USA, og amerikanerne er jo kjent for å være svært åpne, direkte osv., mer enn vi kanskje er vant til her? Jeg tviler ikke på at han er snill, høflig og hyggelig og ønsker å hjelpe mennesker, men det er alt det han sier jeg har problemer med! Mye er rett og slett for drøyt!!! I tillegg har han skapt splid nåe det gjelder folks oppfatning om kongefamilien. Noen tror til og med at han kommer til å flytte inn på slottet og at vi snart får en ny konge?!! Akkurat det sier mer om dem enn Herr Durek!


 8. Ingrid skriver: 4 september, 2019

  Av vilken anledning skulle hon träffa honom , hon var ju där av annan anledning ?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar