Därför fick kronprinsessan Victoria inte träffa schamanen

Schamanen Durek Verrett avslöjar varför han missade prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation.

Kronprinsessan Victoria fick inte träffa schamanen på prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation – och här berättar han själv varför.

Alla var där. Hela norska kungafamiljen. Halva danska kronprinsfamiljen. Kungen av Spanien. Och vår egen Victoria. Men icke en skymt av prinsessan Märtha Louises pojkvän schamanen. Sannolikt ett strategiskt val av det norska hovet, som dock har valt att inte kommentera.

Kung Felipe, kronprins Frederik och kronprinsessan Victoria på prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation i Oslo.

Konfirmationen blev en familjefest på hög kunglig nivå.

Den stora snackisen på kungliga familjefesten

Dagarna före den kungliga konfirmationen i Oslo var det ju inte prinsessan Ingrid Alexandra som var det stora samtalsämnet. Utan Shaman Durek. Och utanför Det Kongelige Slott i Oslo stod de norska reportrarna och spekulerade hej vilt: Kommer han, och kommer han ha kaftan? Och kommer den i så fall att vara juvelprydd, dagen till ära?

Shaman Durek var den stora förhandssnackisen. Här med sin Märtha Louise.

Shaman Durek var den stora förhandssnackisen. Här med sin Märtha Louise.

Men alla blev alltså besvikna, och det där spännande mötet mellan kronprinsessan Victoria och prinsessan Märtha Louise nya kärlek blev inte av. 44-årige Durek Verrett var kvar i New York, ett faktum som han redan kvällen före förklarade så här i en story på sitt Instagram:

Därför kom inte Shaman Durek

– Det var meningen att jag skulle ha varit där, men jag kan inte, jag måste avsluta inspelningen av min ljudbok. Annars skulle jag ha varit där med ”the fams” (hans smeknamn på den norska kungafamiljen). Men jag kan inte tyvärr och jag är verkligen ledsen för det hela. Men det är OK, I love Ingrid, jag träffar henne senare.

– I love you Ingrid, hälsade Shaman Durek till prinsessan Ingrid Alexandra på Instagram.

– I love you Ingrid, hälsade Shaman Durek till prinsessan Ingrid Alexandra på Instagram.

Enligt norska Se & Hør, som varit i kontakt med Durek Verrett, ska det också ha handlat om några mycket hemliga projekt:

– Jag spelar in en stor film i Hollywood, och jag gör också en stor TV-serie för Netflix och spelar in i studion. Jag var tvungen att vara i studion hela veckan, sju till åtta timmar varje dag.

– Så jag hade inte hunnit fram till Norge i tid till konfirmationen, vilket är synd. Så jag får vänta till senare med att träffa familjen.

Den norska kungafamiljen samlad till kvällens privata smokingmiddag på Skaugum. Det var bara prinsessan Märtha Louise som saknades på bilden.

Den norska kungafamiljen (eller ”The Fams” som Durek kallar dem) samlad till kvällens privata smokingmiddag på Skaugum. Det var bara prinsessan Märtha Louise som saknades på bilden.

Tack vare prinsessan Märtha Louise fick han vara lite delaktig ändå:

– Jag fick se massor av bilder på familjen som Märtha skickade, så det var fint. Det var en vacker ceremoni. Jag såg den.

Och på prinsessan Märtha Louises nya Instagramkonto iam_marthalouise skrev han :

– Älskar dig, prinsessan Ingrid. Beklagar att jag inte kunde komma. Men du vet hur mycket jag älskar dig. Vi ses snart.

En kommentar som sedan dess har raderats.

Prinsessan Ingrid Alexandra med lillebror prins Sverre Magnus.

15-åriga Ingrid med lillebror prins Sverre Magnus, 13.

Nu närmast väntas Durek Verrett inta London, och enligt uppgifter i norsk media kommer prinsessan Märtha Louise då att vara på plats för att träffa sin käraste igen.

Foto: TT.