Därför finns det inga bilder på prins Daniel som barn

prins daniel tt

Daniel är en man med hög integritet. Vissa saker vill han hålla privat – trots att han är prins av Sverige.

För 18 år sedan blev det känt att gymägaren Daniel Westling var kronprinsessan Victorias nya pojkvän. Och journalisterna kastades sig över information om den 28-årige killen från Ockelbo – man ville veta ALLT.

Men Daniel var inte helt lätt att få tag i. Han undvek pressen så gott han kunde och ställde inte upp på några intervjuer. Egentligen var det först när förlovningen eklaterades, år 2009, som svenska folket fick lära känna den blivande prinsen på riktigt.

victoria daniel 2002

Prins Daniel var otroligt hemlig när ha började dejta kronprinsessan Victoria.

Därför finns det inga bilder på prins Daniel som barn

Det fanns heller inga gamla festbilder, eller exflickvänner, att rota fram. Daniel var en man med hög integritet som var noga med att hålla på det privata. Faktum är vi än i dag inte har sett särskilt många bilder på prins Daniel som barn.

okända bilden på ewa westling

En nyfödd Daniel med föräldrarna Ewa och Olle Westling.

På hovets hemsida finns det endast två bilder från Daniels uppväxt. En från dopdagen i Almby kyrka, i Örebro, år 1974 och en när han vinner en golftävling, som tonåring. Men sedan är det stopp.

prins daniel

Prins Daniel vinner en golftävling i tonåren.

När Victoria och Daniel har visat upp bilder hemifrån Haga har vi inte heller kunnat se några bilder på en ung prins Daniel. Han levde ett vanligt liv, utanför offentligheten, i 28 år. Och den delen av hans liv ska få stanna utanför det kungliga strålkastarljuset. Där kan man se att Daniel har gjort ett tydligt val.

Det finns betydligt fler bilder från prinsessan Sofias och Chris O’Neills barndom. På hovets hemsida kan man se en glasögonprydd Sofia åka skidor, uppe i Dalarna, och dessutom finns där en urgullig bild när Sofia åker skridskor med pappa Erik.

prinsessan sofia som barn

Visst är prinsessan Sofia sig lik?

 

chris o'neill som barn

Bilden på lille Chris påminner visar verkligen hur lik prins Nicolas är sin pappa.

När man har gift sig kungligt finns det inget protokoll för hur mycket man behöver dela från sitt tidigare liv. Men många hade förstås önskat fler bilder på en ung Daniel – inte minst för att se om han liknar prins Oscar!

Foto: TT, Kungahuset.se, privat