Därför firar Meghan inte jul med drottningen - så ser planen ut

Meghan Markle och prins Harry har nu haft en paus från sina kungliga uppdrag sedan mitten av november, och snart är det dags att fira jul med Doria Ragland, Meghans mamma.

Sedan mitten av november har Meghan Markle och prins Harry haft en paus från kungliga uppdrag, och förhoppningsvis har hertigparet verkligen fått vila ut och spenderat tid på egen hand. Det var ju trots allt därför de valde att ta pausen från början.

Meghan och Harry chockade ju som bekant de flesta när de meddelade drottningen att de och sonen Archie inte kommer att delta i julfirandet i Sandringham. Istället skulle de fira själva, tillsammans med Meghans mamma, Doria Ragland.

– Hertigen och hertiginnan ser fram emot långledigt med familjen i slutet av månaden. Efter två jular på Sandringham kommer de kungliga högheterna tillbringa julhelgen i år, som en ny familj, tillsammans med hertiginnans mor Doria Ragland, sade en presstalesperson för hertigparet då.

Haft en tuff period

Det har varit oklart var paret har befunnit sig under den sex veckor långa pausen, men enligt flera uppgifter ska de ha befunnit sig i Kalifornien, USA. Där ska de ha firat Thanksgiving med Doria och det är även där paret förväntas fira jul. Var paret än har befunnit sig hoppas vi innerligt att de har fått den kvalitetstid de behövde efter att ha haft en tuff period.

Både Harry och Meghan har som bekant talat ut om hur hårt de drabbats av den negativa rapporteringen i brittisk media. I dokumentären “Harry & Meghan: An african journey” talade Meghan ut med journalisten Tom Bradby om hur hon, som nybliven mamma, påverkats av pressuppbådet:

– Varje kvinna, särskilt när de är gravida, är sårbara. Så det blev riktigt utmanande. Och när du har en nyfödd, du vet. Speciellt som kvinna – det är mycket. Så att addera det på toppen av allt, bara att försöka vara en nybliven mamma eller nygift. Det är… ja… och tack för att du frågade, för det är inte många som har frågat ifall jag är okej. Men det är en väldigt verklig sak att gå igenom bakom kulisserna.

Tom Brady frågade då ifall det går att säga att Meghan Markle ”inte är okej”, som i ”att det verkligen har varit en kamp” varpå Meghan svararde med ett tydligt ja.

Foto: TT