Därför flyttar Madeleine och Chris till USA

Vilken spännande höst prinsessfamiljen har framför sig! Nu lämnar de bostaden i London för att flytta till soliga Florida i USA.

I dag fick vi veta att prinsessan Madeleine ska flytta till Florida, USA, tillsammans med maken Chris O’Neill samt barnen Leonore, 4 Nicolas, 3 och Adrienne, fem månader gammal. Vilket du kan läsa mer om här.

– Flytten är igång och det här har varit planerat under en tid, säger hovets informationschef Margareta Thorgren och fortsätter:

– Huvudanledningen är att det är en bra tidpunkt för familjen i och med att barnen fortfarande är små. Chris har mer eller mindre vuxit upp i USA, så för honom är det som att komma hem.

Chris som har dubbla medborgarskap (amerikansk och brittiskt) har sedan tidigare sin verksamhet där. För prinsessan Madeleine innebär flytten att hon kommer kunna ha mer tid för hjärteorganisationen Childhood.

– Childhood är en organisation som prinsessan jobbat med tidigare och genom flytten kommer hon kunna fokusera mer på verksamheten i USA, säger Margareta Thorgren.

Kommer barnen att gå i en svensk eller engelsktalande förskola? 

– Det är inga uppgifter som vi har just nu.

Läs mer: Se nya bilden på Madeleine, Chris och barnen!

Foto: Stella Pictures