Därför följer inte Daniel med Victoria till Island

kronprinsessan victoria island prins daniel

Ett spännande uppdrag utomlands – men Victoria genomför det ensam. Nu berättar vi varför prins Daniel inte följer med sin hustru till Island.

Kronprinsessan Victoria har några spännande dagar framför sig. Under tisdagskvällen flyger hon till Reykjavik för ett tre dagar långt Islands-besök. Victoria ska alltså möta hösten bland glaciärer och varma källor. Men det är inte tal om någon kärleksweekend. Resan sker nämligen utan prins Daniel.

Prinsen har istället andra uppdrag som håller honom kvar hemma i Stockholm. Under torsdagen åker han nämligen till Östersund med Prins Daniels Fellowship och entreprenörsprogram.

Förra gången följde prins Daniel med Victoria till Reykjavik

Att kronprinsessan Victoria och prins Daniel representerar Sverige, på olika håll, är inte ovanligt. Särskilt inte nu – efter att kungen har flyttat om de kungliga rollerna. När kungafamiljen krymper och allt fokus riktas mot kungaparet och kronprinsessparet så kommer de att behöva upp sig mer. Detta för att täcka alla områden som kungen anser viktiga. Och prins Daniels Fellowship är ett sådant.

victoria prins daniel island

År 2014 träffade Victoria och Daniel Islands före detta presidentpar Olafur Ragnar Grimsson och hustrun Dorrit Moussaieff.

Kungen vet hur mycket frågorna kring entreprenörsskap betyder för svärsonen och därför förväntas han inte stötta kronprinsessan, under alla hennes resor. Det skulle nämligen göra att prinsens egna hjärtefrågor blev lidande.

Förra gången Victoria besökte Island var det dock tillsammans med Daniel. År 2014 åkte kronprinsessparet dit för att träffa landets före detta president Olafur Ragnar Grimsson och hans hustru Dorrit Moussaieff.

victoria daniel island

Förra gången Victoria besökte Island fanns Daniel vid hennes sida.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: