Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför försvann kronprinsessan Victoria från balkongen – hjärtskärande anledningen

18 sep, 2023, 15:30 
Prins Oscar och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria försvann från den kungliga balkongen mitt under firandet – nu vet vi varför.

Annons

Kungafamiljen stod samlad på slottsbalkongen när högvaktsavlösningen ägde rum på Yttre borggården. Med två viktiga undantag: kungen själv och prins Carl Philip, i egenskap av officer, befann sig i stället på borggården.

Och det hände mycket på den där balkongen! Många reagerade på en episod med kronprinsessan Victoria, ett förlopp som gick att följa i SVT:s direktsändning från firandet.

Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!Brand logo
Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!

Därför försvann kronprinsessan Victoria – fick rycka in för prins Oscars skull

Scenen är som följer: Victoria lutar sig fram och växlar några ord med sin make, prins Daniel. Därefter vänder hon på klacken – och försvinner in i slottet.

Men det var inte en långvarig frånvaro. Ungefär två minuter senare var hon tillbaka på balkongen - fast den här gången stod hon bredvid sin syster prinsessan Madeleine.

Annons

Det kunde ha förblivit ett mysterium, vad Victoria egentligen gjorde när hon var borta. Men det hade skett en viktig förändring på balkongen som avslöjade hennes hemliga tilltag.

Nu kunde vi se att prins Oscar, som tidigare kämpat med att få en skymt av borggården, plötsligt tittade upp en bra bit över räcket jämfört med tidigare. I sändningen kunde man också se hur en man ur hovpersonalen sprang ut på balkongen med en pall och hjälpte Oscar att ställa sig ovanpå den.

Victoria, som den observanta mamma hon är, hade alltså noterat att Oscar hade svårt att se och därför gått in för att be om en stol.

"Typiskt en moder att lägga märke till det"

Flera av Svensk Dams läsare noterade detta och hörde av sig till redaktionen.

"Typiskt en moder att lägga märke till att det behövdes. Kolla så får du se hur mycket längre Oscar är därefter!", skriver en skarpögd läsare.

"Vi såg stackars lille Prins Oscar som stod och försökte titta på vaktavlösningen, men han fick knappt näsan ovanför balkongräcket", skriver en annan, lika observant läsare.

Annons