Därför gapar kronprinsessan Victorias kalender tom just nu

kronprinsessan victoria prins daniel

Kronprinsessan Victoria är en riktig arbetsmyra och hennes kungliga kalender är alltid helt fullspäckad. Men nu plötsligt är schemat helt tomt på uppdrag – hovet berättar varför!
Här är kronprinsessfamiljens härliga julhälsning!
Slå på ljud

Julhelgerna är till ända och vi är många som är tillbaka på jobbet efter ledigheten. Men i den kungliga kalendern syns inga uppdrag. Varken kungaparet eller Victoria och Daniel har påbörjat arbetsåret 2021. Det är åtminstone så det ser ut utåt.

Men vi kan avslöja att kronprinsessan visst har påbörjat sitt arbete i konungens tjänst. Hovet informationschef Margareta Thorgren avslöjar nämligen hur Victorias dagar ser ut just nu. Årets första vecka.

LÄS MER: Vaccinbeslutet som väckte uppmärksamhet – Daniel fick gå före

Kronprinsessan Victoria på jullov med Estelle och Oscar

Har kronprinsessan jullov med barnen eller arbetar hon?

– En kombination. Julhelgerna är inte över. Det är skollov den här veckan också men samtidigt så är det planeringsarbete som pågår. Det är ju till exempel Folk och försvars rikskonferens som börjar till helgen. Och kronprinsessan deltar tillsammans med kungen, säger Margareta Thorgren.

Dessutom är det ju allmänt känt att kungligheterna sällan är helt lediga trots att hovet inte kommunicerar ut alla möten och konferenser, som de deltar i. Victoria, till exempel, ägnar otroligt mycket tid åt att förbereda sig inför sina uppdrag. Hon läser på, gör egen research och ställer relevanta frågor – som kan komma väl till pass när själva uppdraget väl äger rum.

Så har kronprinsessan Victoria och prins Daniel firat jul

Men samtidigt som hon har en otroligt viktig roll för Sverige är hon ju småbarnsmamma. Och när Estelle och Oscar har lov, och är hemma på Haga, vill kronprinsessan förstås vara med dem så mycket det bara går.

LÄS MER: Så mår Sofia i sin graviditet

Hur kronprinsessfamiljen har firat jul vill hovet inte gå in på i detalj. Däremot är de fortfarande försiktiga med att träffa människor inomhus. Så julklappen från Drottningholm överlämnades kanske inte av mormor och morfar själva. Men Haga-syskonen har förstås tät kontakt med kungaparet ändå. Och detsamma gäller farmor Ewa och farfar Olle i Ockelbo!

Foto: TT