Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför går kusinerna Oscar och Alexander i olika skolor – hovet svarar

19 aug, 2022, 13:47 
Prins Oscar och prins Alexander
Veckans kungliga nyhetsbomb!
Annons
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!Brand logo
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!

Stora prestigeskolan – kontra den lilla Djurgårdsidyllen.

I går var det skolstart för båda småprinsarna Oscar och Alexander – och hovets tillkännagivande om deras respektive skolor har fått många att studsa till.

För tvärtemot vad de flesta trott så visar det sig att kronprinsessan Victoria, 45, och prinsessan Sofia, 37, har fattat helt olika beslut för sina söners närmaste framtid.

Alexander och Oscar.

Båda skolorna ligger på Djurgården i Stockholm – det är två kilometer mellan dem. Men där Djurgårdsskolan är liten och idyllisk – och bara har 94 elever – så är Campus Manilla den stora mäktiga skolborgen där det går hela 530 barn.

Annons

Campus Manilla är dessutom relativt ny, den grundades 2013. Medan Djurgårdsskolan är en av Stockholms äldsta skolor och har har legat i samma hus sedan 1878.

Lilla Djurgårdsskolan...
...och stora Campus Manilla.
Annons

Alexander och Oscar må ju vara kusiner och nästan exakt lika gamla – det skiljer faktiskt bara sex veckor mellan dem. Men de är också två helt olika små personer – och det är vitt skilda roller som väntar dem i framtiden.

Prins Oscar kommer att ha sin givna plats i Kungahuset, vid sidan av tronarvingen Estelle. Medan prins Alexander kan se fram emot ett betydligt friare liv – och kommer att få försörja sig genom ett helt vanligt jobb.

Prins Alexander och prins Oscar
Skolstart för prins Alexander och prins Oscar på samma dag – men i olika skolor.

Prinsarnas skolor: Djurgårdsskolan och Campus Manilla

Att prinsessan Estelle numera är inne på sitt fjärde år på Campus Manilla har också spelat in och gjorde Victorias och Daniels beslut helt naturligt – nu har ju Oscar en trygghet i att hans syrra också går på skolan.

Medan Sofia och Carl Philip har valt skola efter sina egna premisser och vad de bedömer passar just prins Alexander bäst:

På Djurgårdsskolan arbetar vi hårt för att forma individer. Vi uppmuntrar barnen att ta eget ansvar och våga dela med sig av sina egna tankar och idéer, skriver Djurgårdsskolan på sin hemsida.

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna, Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, TT, Wikipedia.

Annons