Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför hålls gästlistan hemlig inför Märtha Louises bröllop: "Har rätt till skydd."

14 feb, 2024, 11:00 
Pernilla Albinsson
Märtha Louise och Shamanen Durek Verrett.
TT.
Nu har det kommit fram nya detaljer om Märtha Louise och hennes fästman Shaman Dureks kommande bröllop.
Annons

Det har stormat en hel del kring den norska prinsessan Märtha Louise och hennes fästman Shamanen Durek Verrett. Efter en händelse där Durek sagt att en medaljong som han själv säljer kan hjälpa folk att bli friska från covid och att han kan bota folk med leukemi fick paret mycket kritik.

Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman DurekBrand logo
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman Durek

Den norska kungen bestämde efter en tids överläggning att Märtha Louise inte längre får representera det norska kungahuset. Men hon kommer fortfarande få behålla sin prinsesstitel.

– Hon är vår dotter och det kommer hon att fortsätta vara. Så hon är prinsessan Märtha Louise, konstaterade kung Harald.

Bröllopet hindras av hälsoproblem

Det har tidigare i år rapporterats att bröllopet skjutits upp på grund av Dureks hälsoproblem. Han har under lång tid haft problem med sin njure, något han själv pratat om i podden "The moments that made me".

Annons

– Jag hade högt blodtryck, precis som min far och min farfar, men jag tog det aldrig på allvar. Så det förstörde mina njurar och jag drabbades av hjärtstillestånd.

Shaman Durek med Märtha Louise och hennes döttrar Isadora Behn, Maud Angelica Behn och Emma Tallulah Behn på premiären av Power women Norge.
Shaman Durek med Märtha Louise och hennes döttrar Isadora Behn, Maud Angelica Behn och Emma Tallulah Behn.Andreas Fadum / TT

Nu ska dock läget vara mer stabilt och paret har meddelat att de har bestämt ett datum. Bröllopet kommer äga rum den 31 augusti på Hotell Union i Norge.

De viktiga gästerna

Nu när datumet är satt har spekulationer om gästlistan börjat. Enligt norska Se og Hør har polisen fått ta del av en hemlig gästlista för bröllopet.

– Vi har fått en preliminär gästlista, men det finns fortfarande en hel del osäkerhet kopplat till arrangemanget, säger Kenneth Sætre, stabschef i Møre och Romsdals polisdistrikt.

Han vill inte gå in på närmare detaljer om de bjudna gästerna, men han understryker att man kan räkna med att det kommer bli en del restriktioner i den lilla staden Geiranger. Detta för att vissa av gästerna kommer behöva skydd under bröllopshelgen.

– Om det är gäster som deltar på bröllopet som har rätt till skydd blir vår roll att säkra och skydda evenemanget så att gästerna får en trygg och bra upplevelse, säger Kenneth Sætre.

Foto: TT.

Annons