Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Därför har bilden på Victoria blivit extremt omtalad i England

01 dec, 2023, 05:00 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel mitt i krisen.

Annons

Prins Harrys och Meghan Markles beslut att avsäga sig sina kungliga uppdrag och flytta till USA slog ned som en bomb. Sortin från det brittiska kungahuset lämnade en kungafamilj i spillror och i processen hade relationen med brodern prins William fått sig en rejäl smäll.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Sedan dess har familjekonflikten varit ett faktum. Intervju med Oprah, dokumentär på Netflix och Harrys självbiografi ”Den Andre” har dessutom gjort att den förvärrats och blivit sämre än nånsin.

Boken Endgame, författad av den amerikanska journalisten Omid Scobie, har nu skakat om familjen igen – och återigen är det prins Harrys relation till sin far, bror och svägerska som är i fokus.

Bilden på Victoria som blivit rejält omtalad

Mitt i stormen har kronprinsessan Victoria och prins Daniel landat i London. Där kommer de att befinna sig i tre dagar, utforska London med omnejd och ta del av Williams och Kates gästvänlighet.

Annons

Samtidigt hamnar även Victoria och Daniel i fokus. När de under torsdagen träffade William och Kate på Windsor Castle, var det också det brittiska kungaparets första offentliga möte sedan nya skandalboken.

Och det är också Williams och Kates första framträdande i offentligheten, där Victoria och Daniel spelar en stor roll, som nu fått stor spridning i brittisk press och blivit rejält omskrivna.

Prinsessan Kate, prins William, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte William och Kate på Windsor Castle.

Hårda orden om Kate

Författaren Omid Scobie verkar inte ha mycket till övers för varken William eller Kate, men det är den sistnämnda som får mest kritik i boken och bomskriven på ett mindre charmigt sätt.

Endgame målar upp en mindre smickrande bild av Kate och beskriver henne som en kunglig som arbetar 'deltid' och gjort sig förtjänt av smeknamnet "Angelägna Kate" eftersom palatsets pressbyrå döljer hennes enligt uppgift lägre arbetsbelastning genom att säga att hon är 'angelägen om att lära sig ', skriver The Mirror.

Trots stormen som blåser runt det brittiska kungahuset, verkar det som att William och Kate var mycket glada att få besök av Victoria och Daniel.

Kanske kunde de rentav få dem att tänka på annat?

Prinsessan Kate, prins William, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kate och Victoria hälsar kärleksfullt på varandra.

Foto: TT

Annons