Därför har Kate tagit av sig sin ring

Plötsligt hade Kate tagit av sig förlovningsringen hon fick från prins William – den hon ärvde från prinsessan Diana!Men det finns en logisk förklaring.

Förlovningsringen som Kate Middleton vanligtvis bär har en speciell betydelse för hennes make, prins William. Ringen, som pryds av en enorm blå safir, tillhörde tidigare Williams mamma Diana, som ju dog när William bara var 15 år gammal.

Kate tog av ringen

Kate lämnade Diana-ringen hemma under besöket på barnsjukhuset.

Diana gav tillbaka ringen till prins Charles när de skilde sig – men för William har den alltid representerat en viktig kvarleva från mamma. Det var därför han gav den till Kate i samband med att de förlovade sig.

Kate brukar vanligtvis ha ringen på sig vid nästan varenda framträdande, så det var många som reagerade när de fick se bilder från hertiginnans besök på barnsjukhuset Evelina Children’s Hospital i London. Fingret där ringen brukar sitta var nämligen bart.

Sjukhusets regler

Enligt People Magazine finns det dock en naturlig förklaring till att Kate lämnade ringen hemma. Den har med hygien att göra.

Före ett besök på sjukhuset måste nämligen alla besökare, även kungliga sådana, tvätta sina händer noggrant. Därför brukar sjukhuset rekommendera att man lämnar alla extra flådiga handsmycken hemma. Men Kate behöll sin mer avskalade vigselring på andra handen.

Dianas ring är smidd i 18 karats vitt guld. Safiren i mitten är på 12 karat och omges av 14 diamanter.

Kate har i övrigt haft en tuff period. Enligt engelsk press har hennes relation med prins Harry och hans hustru Meghan krackelerat efter att de valt att frigöra sig från sina kungliga plikter. Kate och Meghan påstås inte ha talats vid med varandra på sex månader.

Foto: TT