Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför har kungafamiljen hållit prins Sverre Magnus borta från offentligheten i flera år

28 nov, 2023, 10:00 
Prins Sverre Magnus
Den norska kungafamiljen har valt att låta prins Sverre Magnus stå tillbaka i flera år – nu avslöjas det varför.
Annons

Prins Sverre Magnus har varit något av en gåta i flera år. Kronprins Haakons och kronprinsessan Mette-Marits son har hela tiden fått stå tillbaka i jämförelse med storasyster, prinsessan Ingrid Alexandra.

Hon har lyfts fram, medan Sverre Magnus förblivit i bakgrunden. Som norske kungaexperten Trond Norén Isaksen belyst:

– Ingrid Alexandra har sedan hon varit liten haft officiella uppdrag, som att hon tände elden inför ungdoms-OS i Lillehammer och att hon döpt ett räddningsfartyg och så vidare. Sverre Magnus har aldrig gjort något sådant, han har bara varit med på saker där hela familjen har deltagit, som att vinka från slottsbalkongen på 17 maj, säger Trond i en intervju med norska TV2.

TV: Mette-Marit och Sverre Magnus i tårar efter fruktansvärda attentatetBrand logo
TV: Mette-Marit och Sverre Magnus i tårar efter fruktansvärda attentatet

Därför har kungafamiljen gömt prins Sverre Magnus

Prins Sverre Magnus
Vem är egentligen denne Sverre Magnus?

Nu har vi fått en inblick i 18-åringens psykologi som kastar ljus över varför det blivit så. Pappa Haakon har nyligen medverkat i en bok, Haakon – historier om en tronarving, som skrivits av journalisten Kjetil S. Østli. I den bjuder Haakon på ett väldigt kärleksfullt porträtt av sonen Sverre Magnus – som framstår som en komplex person. En annan sort än Ingrid Alexandra eller Marius, Mette-Marits son från ett tidigare äktenskap.

Annons

– Magnus är lillkillen och var rolig nästan så fort han kom ut. Söt, busig och ger världens bästa kramar. Det gör han fortfarande. Han är lite mer försiktigt än de andra två, på vissa sätt, och speciellt jämfört med Marius, säger Haakon i boken.

Haakon om Sverre Magnus: "Har utvecklats enormt"

Men vi kommer nog att få se mer av Sverre Magnus framöver. Han är inte lika blyg längre, vad det verkar.

– Magnus har alltid haft den där lillebrorsgrejen, men han har utvecklats enormt de senaste åren. Spänn fast er, för här går det undan, det har varit så roligt att få vara tillsammans med honom, säger Haakon.

Annons