Därför har Silvias brorson valt att leva ensam

därför har Silvias brorson Patrick Sommerlath valt att leva ensam

Efter skilsmässan lever kungakusinen Patrick Sommerlath det glada singellivet. Men han har inga planer på att träffa någon ny. Åtminstone inte just nu.

Drottning Silvias brorson, Patrick Sommerlath, befinner sig på rätt plats i livet. Tidigare i år skilde han sig från hustrun Maline efter 15 års äktenskap. Ett uppbrott som chockade många. Paret Sommerlath står kungafamiljen otroligt nära och under årens lopp har de varit självklara gäster när det vankas festliga tillställningar på slottet. Senast vi såg dem tillsammans var på prins Gabriels dop, i december 2017.

Patrick Sommerlath trivs med singellivet

Men nu går alltså Patrick på de kungliga festerna utan Maline. Ja, faktiskt utan någon dejt alls. Svensk Damtidning kan nämligen berätta att drottningens brorson trivs utmärkt med sitt nya liv som singel. Han och exhustrun har en god relation där de alltid sätter tvillingdöttrarna Chloé och Anaïs, 11, i första rummet.

patrick sommerlath maline sommerlath

Maline och Patrick med sina tvillingdöttrar Chloé och Anaïs och Patricks son Leopold (t v) som han har från sitt tidigare äktenskap med Camilla Lundén.

Familjen bodde tidigare på Hovstallet i centrala Stockholm (där ju även Madeleine och Chris huserar när de är hemma i Stockholm) men nu är Maline skriven på Slottsbacken medan Patrick är folkbokförd på en adress i Norra Djurgårdsstaden.

Den nya bästisen

Patrick har inga som helt ambitioner på att träffa någon ny. Åtminstone inte just nu. Han trivs med varannanvecka-livet och festlivet, som han tidigare förknippades med, är inte lika intressant längre. Fritiden består istället av långa hundpromenader. Sedan några månader tillbaka är han nämligen ägare av en gullig, strävhårig, jack russel.

Ny hund kungafamiljen patrick sommerlath tesla

Patrick Sommerlath med sin nya bästis! En gullig jack russel.

Patrick drev tidigare en medlemsklubb tillsammans med kungabarnens vän Tom Davidson. Klubben, med sina exklusiva lokaler ovanför Café Opera, heter Nobilus och är fortfarande i bruk – även om Patrick har valt att gå vidare med nya projekt. Just nu är han aktiv i flygbranschen med en tjänst som hjälper olika flygbolag vid eventuella förseningar.

Och det kommer nog dröja innan han bjuder med sig någon ny flickvän till slottet.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: