Därför har Sofia inte en nära relation till Madeleine

därför har prinsessan sofia inte en nära relation till prinsessan madeleine

Prinsessan Sofia skulle nog inte kunna tänka sig ett kunglig liv utan kronprinsessan Victoria som stöttepelare. Prinsessan Madeleine har hon inte alls samma regelbundna kontakt med.

Prinsessan Sofia har en otroligt nära relation till sin svägerska, kronprinsessan Victoria. Förhållandet med prinsessan Madeleine har inte alls vuxit sig lika starkt. Här är anledningen!

När det stora prinsbröllopet stod i Slottskyrkan hade Sofia redan känt kungafamiljen i flera år. Men i sin nya roll som prinsessa behövde hon förstås stöd från Victoria och Madeleine. De visste ju allt om den kungliga världen medan Sofia var grön på området. Carl Philip fanns förstås vid sin hustrus sida men råd, från de två i familjen som också hade titeln prinsessa, betydde nästan mer.

Sofia och Madeleine har inte regelbunden kontakt

Men tyvärr föll det sig så att Madeleine och Chris flyttade till London samma år som Sofia blev prinsessa av Sverige. Och Sofias relation med Madeleine blev inte alls så vardaglig och regelbunden som relationen med Victoria. Prinsessan Madeleine var inte del av det kungliga arbetet på samma sätt och råden fick därför komma från kronprinsessan.

Några månader senare blev Sofia gravid med prins Alexander – samtidigt som Victoria väntade prins Oscar. Och att genomgå en graviditet, mitt i det kungliga strålkastarljuset, fick förstås Sofia att söka sig ännu mer till Victoria. Kronprinsessan vet ju precis hur man ska bete sig för att vara personlig, gentemot de kungliga fansen, utan att för den delen bli privat.

prins oscar prins alexander dop

Victoria och Sofia har sedan varit måna om att lillkusinerna ska få en så nära relation som möjligt. Kronprinsessparet åker ofta till Villa Solbacken (Oscar älskar att kela med prinsparets hund Siri!) och Carl Philip och Sofia tar gärna bilen till Haga när det vankas söndagsmiddag.

Stödet från Victoria har varit ovärderligt

Sofia och Madeleine är förstås vänner och uppskattar alltid att träffas men de har inte alls den där vardagliga kontakten. Förra året flyttade ju Madeleine och Chris dessutom till Miami så nu är de ännu längre ifrån varandra – geografiskt sätt.

Daniel och Carl Philips relation är också en bidragande faktor i sammanhanget. Daniel träffade Victoria för 18 år sedan och han lärde känna hennes lillebror kort därefter. Sedan dess har prinsarna utvecklat en nära relation och de är båda lika plikttrogna när det kommer till det kungliga arbetet. Daniel och Carl Philip delar också intresset för friluftsliv, djur och natur. Och så är det ju både otroligt sportintresserade!

Prinsessan Sofia har nog svårt att tänka sig ett kungligt liv utan kronprinsessan Victoria som stöttepelare. Prinsessan Madeleine träffar hon bara ibland.

Foto: TT