Därför har Victoria brutit med vännerna – sveket blev för mycket!

Det är inte alltid lätt att vara Victoria.
Kronprinsessan Victoria har fattat ett beslut. Hon har brutit med några av sina vänner efter ett stort svek.
Annons

Kronprinsessan Victoria har en liten men solid vänskapskrets. Vi talar om ett gäng som hängt ihop i decennier och som fortsätter att hålla kontakten genom åren – trots att livet är både föränderligt och oförutsägbart.

Annons

I gänget ingår flera namn som är bekanta för våra läsare: Caroline Dinkenspiel, Caroline Nilsson, Leoni Persson, Andrea Brodin och Josephine Zapata Génetay.

Kronprinsessan Victoria – därför har hon brutit med vännerna

Det är inte alltid lätt att vara Victoria.
Det är inte alltid lätt att vara Victoria.
Annons

Men det finns också personer som aktivt plockats bort om ur Victorias umgänge, av kronprinsessan själv. Personer som visat sina sanna jag – och avslöjats som opportunistiska lycksökare.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall fick nys om detta. I sin bok ”Victoria – Prinsessa och mamma” beskriver han hur han får höra om Victorias beslut kort före han själv ska få prata med kronprinsessan.

”Jag hade läst på ordentligt inför intervjun med Victoria. Träffat flera av hennes kompisar i Stockholm och frågat runt. Alla hade avslöjat samma sak: Hon har brutit med flera så kallade kompisar. Jag förstod att det kunde vara känsligt, men jag var tvungen att ställa frågan”, skriver Johan.

“De var inte sanna vänner”

Och Victoria svarade ärligt på frågan.

Annons

– Så här är det. Det stämmer, jag har ganska nyligen upptäckt att det har funnits människor omkring mig som kanske inte var så bra vänner som jag hade trott. De var inte de sanna vänner som jag hade förväntat mig, sa Victoria till Johan T.

För en kronprinsessa är det helt enkelt svårt att avgöra om vänskapen är genuin eller ej.
– Det är ju något jag aldrig kan veta i början. Det ger ju sig längs med resans gång, men visst är det jobbigt. Hela tiden måste jag vara misstänksam. Är den personen kompis med mig för att jag är Victoria? Eller för att jag är kronprinsessan Victoria? Jättesvårt, sa Victoria.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

26 kommentarer till “Därför har Victoria brutit med vännerna – sveket blev för mycket!”

 1. josefin skriver: 6 augusti, 2020

  Hennes mor vill bli titulerad drottningen av kompisarna (vi andra ska sága nàt i stil med HKH), sà det ár àrt att vánta sig att kompisarna ser Sillan snarare än Drottningen däri. Vickan vill bli titulerad hon med, sà samma gäller.
  Roligt att hon fortsätter kompisskapet med H&M, trots deras flagranta rasist o sexist kultur. Nu senast var det n-r beanie mössa. Värderingar spelar mindre roll tydligen.


  1. Sanna skriver: 6 augusti, 2020

   Vet inte om jag förstått detta rätt. Vill kronprinsessan Viktoria bli kallad “kronprinsessa Victoria” av sina egna vänner??


 2. katten (FIN) skriver: 6 augusti, 2020

  Jag skulle inte vilja vara “kompis” med en person som inte later mig kalla dem med deras fornamn, utan insisterar att bli kallad drottningen el kronprinsessan. Det betyder att de inte vill slappa dig nara , vad slags vanskap ar detta?


 3. gunfalk skriver: 6 augusti, 2020

  “För Sverige i tiden.” Bara floskler som står för ingenting. Gamla unkna traditioner är vår kung väldigt mån om. Hade hoppats att Victoria kunde förändra det föråldrade, stela, kungliga protokollet, men icke. Besviken.


 4. Ingela skriver: 6 augusti, 2020

  Inget fel med titlar om det är i båda riktningarna och man kan vara du med mycket nära vänner.


 5. Dakota Become Human skriver: 6 augusti, 2020

  Tyvärr är det som så att när den stora delen av världen lever på en sida och den andra lilla mer fiktiva världen är på andra sidan så blir konflikterna ibland påtagliga.


 6. charlotte skriver: 6 augusti, 2020

  Missförstånd igen av kommentatorerna. Denna artikel handlar väl inte om hur man tituleras.


  1. Anna skriver: 6 augusti, 2020

   Det kanske blir ett hinder för äkta vänskap om titlarna är viktigare än relationen.
   Undrar om Victoria och Daniel titulerar varandra privat? “Hur mår kronprinsessan idag?” “Jo, tack jag mår bra. Och hur mår prinsen”? Månne låter det så vid frukostbordet…? Eller har Daniel fått dispens? Men säkert säger han “Ers majestät” eller “kungen” och “drottningen” till svärföräldrarna….


  2. Demba skriver: 6 augusti, 2020

   Precis Charlotte. Finns ingenting i artikeln om det med titlar. Var fick kommentatorerna det ifrån?


 7. Eva M skriver: 6 augusti, 2020

  Närmaste vännerna kallar dom vid namn privat.


 8. Birthe Vejrum skriver: 6 augusti, 2020

  Et stort held for SvenskDms journalister, at chefredaktøren har skrevet en bog, der kan fungere som idé katalog for redaktionen!


 9. Bea skriver: 6 augusti, 2020

  Bra att sortera ut i den sa kallade vanskapskretsen. Alla ar inte vad dom utger sig for.

  Charlotte, riktigt.
  Vissa signaturer intresserar sig endast for att tota ihop olika signaturer vid varje inlagg eller kalla personer vid lojliga namn.
  Det verkar ej finnas intresse i att forst lasa vad artikeln handlar om – innan man slanger sig pa tangenten “skicka kommentaren.”


 10. Monarkist skriver: 6 augusti, 2020

  De närmaste vännerna, har jag det för, säger du och Victoria privat. Däremot säger de kronprinsessan, om de ses i officiella sammanhang. Så är det i Norge, berättat av Mette-Marit själv i en TV-intervju. Du privat och kronprinsessan i officiella sammanhang. Drottning Silvia är väl bara du med sina närmaste, inom familjen.


 11. ATL skriver: 6 augusti, 2020

  Charlotte – You and I have the same thought. Seems as if some people cannot wait to get on the negative and accusing bandwagon. “Staying on Subject” is something some people are at a loss to understand.


  1. josefin skriver: 8 augusti, 2020

   ATL, kan Du inte komma pà nàgot roligt innehàll i Dina kommentarer istállet f att klaga pà andra?
   Jag vet att yttrandefriheten in the Big Land in the West ár lite begränsad fn, men inte láser Donald denna sidan, det tror jag inte.


 12. caterine skriver: 6 augusti, 2020

  Om någon duar dig så duar du tillbaka,enkelt. Om Victoria propsar på att få kallas kronprinsessan eller nåt sånt av sina vänner så hoppas jag att hon också titulerar sina vänner. Med två pennstreck kan Victoria bli fru Westling.


 13. caterine skriver: 6 augusti, 2020

  Om någon duar dig så duar du tillbaka,enkelt. Om Victoria propsar på att få kallas kronprinsessan eller nåt sånt av sina vänner så hoppas jag att hon också titulerar sina vänner. Med två pennstreck kan Victoria bli fru Westling.


 14. Amina skriver: 7 augusti, 2020

  Kronprinsessan har brutit med vänner som fört vidare privata samtal dem sinsemellan. Förstår Kronprinsessan, har själv agerat på samma sätt mot personer som betett sig på liknande sätt mot mig.


 15. Fundersam skriver: 7 augusti, 2020

  De tre kungabarnen verkar så barnsliga och förstår nog inte att det s k “kungliga” snart är borta. De verkar tro att det är bara att plocka in vem som helst i familjen och så flyter allt på. Nä, nä, nä.


 16. josefin skriver: 8 augusti, 2020

  hej hopp alla glada kommentatorer. Eftersom det var jag som startade tràden om tituelarnde sà vill jag göra följande klart: denna tidning har skrivit att drottningen ska titulears HKH, majestät osv o att bara vánner fàr vara sà personliga att de säger drottningen. Detta torde sàledes vara känt av läsekretsen. Viktoria har flera gànger sagt att hon vill bli titulerad som ett uttryck f respekt, o hon har visat sin “traditionsbunenhet”. Det är dárför tämligen rimligt att gissa att hon har samma tituleringsbehov som sin mor. Svàrare än sà är det ju inte. Sedan kan andra dra andra slutsatser – det stàr var o en fritt att ha en àskit i vàrt fria land.
  Angàende roliga smeknamn, sà kallade denna tidning EIIR för Bettan i en artikel nyligen. Dà torde ju smà kärliga nick-names ocksa tillfalla de svenska kungligheterna, i rättvisans namn. Har ni bättre förslag än Sillan o Vickan, sà dela gärna med er.


 17. Ingrid skriver: 8 augusti, 2020

  Kungabarnet med sin familj är medelålders och förstår väldigt lite av det sociala spelet.
  De har ingen auktoritet i bagaget och borde vara vaksamma.


 18. Obs skriver: 8 augusti, 2020

  Om man är kunglig och väljer en personlig tränare till make säger detta väl en del om ens personlighet. Dessutom är hon bästis med Sofia Hellqvist, som inte verkar vara så petig när det gäller vänner. Att förvänta sig att världen utanför omges av samma kungliga hysch, hysch som Victoria är van vid hemma på Haga är ganska naivt. Tiderna förändras – behåll vännerna och låt dem prata öppet.


 19. Susanne Blomgren skriver: 8 augusti, 2020

  Tyvärr vet jag att drottningen vill bli tituleras med “drottningen” av sina närmäste vänner, säger väl allt ?


 20. A.M.Engvall skriver: 9 augusti, 2020

  Jag har en situation om Ni och du.
  Det kom in en äldre sofistikerad dam i tjusig hatt jag visste att hon var konstnär. Jag ställde en fråga där ”du” blev ifrågasatt hon sa ” vem har tillåtit dig att titulera mig du? (jag var ca24år)(hon ca70år)Jag svarade lite plumpt: genom att använda ”du” känns det som vi har lättare att mötas mellan generationer. Hon tackade för sig och gick. Nästa gång hon kom och gångerna där efter ville hon bara bli expedierad av mig. Kändes väldigt bra inte över vinsten utan att hon ville verkligen försöka nå fram till våra bra möten.
  Vänligen
  A.M.E.


  1. Ulla Lundell skriver: 12 augusti, 2020

   Jag kallade en dam på 90 år med hennes förnamn p.g,a ålder hon sa till mig här är det inga formaliteter säg du.

   Ulla


 21. Daga skriver: 12 augusti, 2020

  OCH… Vem I hela världen kan man lita på😱


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar