Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför känner du igen Victorias klänning!

21 nov, 2023, 13:00 
Louise Wibergh Lenti
Victoria Berlin
Victoria var otroligt vacker i sin eleganta svarta look i Berlin i helgen. Men, var känner vi igen klänningen från?
Annons
Sanningen bakom Victorias mystiska smycke!Brand logo
Sanningen bakom Victorias mystiska smycke!

Under söndagen var kronprinsessan Victoria och prins Daniel på plats i Berlin för att delta i ”volkstrauertag” vilket är den tyska nationella sorgedagen för krigets och våldets offer. Victoria höll ett riktigt uppskattat tal som, till mångas förvåning, genomfördes på felfri tyska.

Även hennes utseende uppmärksammades. Klädkoden var svart och Victoria blev i efterhand hyllad för sin eleganta look.

Kronprinsessan av återbruk

Och visst känner vi igen den vackra klänningen! Kronprinsessan av återbruk strålade i den redan 2021 när hon närvarade vid Nobelprisutdelningen i Stockholm.

Annons
Victoria och Daniel, Nobel 2021
Victoria i sina eleganta svarta kläning tillsammans med Daniel utanför stadshuset i Stockholm för att fira nobelpristagarna 2021.

Att vi får se Victoria bära samma klänningar flera gånger är inget nytt då hon sedan tidigare klassats som ett riktigt återbruksproffs. Där skiner hennes intresse för miljö och hållbarhet igenom. Varför köpa nytt när det redan hänger något riktigt fint i garderoben?

Kronprinsessan kan absolut köpa kläder och accessoarer i de dyrare prisklasserna men då ser hon till att verkligen använda dem ordentligt också. Ett exempel är hennes kaxiga kilklackar från Valentino som hon återkommer till gång på gång.

Annons

Kärleken till svensk design

Den svarta klänningen som hon bar på Nobel 2021 och nu i Berlin är skapad av den svenske designern Pär Engsheden. Engsheden verkar vara något av en favorit hos Victoria då han skapat flertalet klänningar åt henne till tidigare nobelfiranden och - sist men inte minst - hennes förtrollande bröllopsklänning!

Kronprinsessan Victoria, Bröllop 2010
Vem kan glömma Victorias sagolika brudklänning med det fina långa släpet?

Foto: TT

Annons