Därför kom inte kungen på Noppes sons bröllop

kungaparet noppe lewenhaupt

Ett pampigt societetsbröllop i Gustaf Vasa kyrka. Men inget kungapar. Däremot valde kungen och drottningen att lyckoönska brudparet på sitt eget lilla vis!

Helgen stora societetsbröllop i Gustaf Vasa kyrka, mitt i Stockholm city, har varit ett hett samtalsämne de senaste dagarna. De som gifte sig var Noppe Lewenhaupts son Leonard och Linnea Taube, dotter till kungaparets vän Per Taube. Och bland gästerna syntes både Carola Häggkvist och prinsessan Christinas son Gustaf Magnuson.

Kungaparet nära vänner med både Lewenhaupts och Taube

Många undrade dock var kungen och drottningen höll hus. De har en nära relation till familjen Lewenhaupt och när greve Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt tragiskt avled för två år sedan var de snabba med att uttrycka sin sorg. Drottning Silvia har även stöttat änkan Lee privat och många trodde därför att de skulle dyka upp på hennes sons bröllop. De känner ju både brudens och brudgummens familjer.

linnea och leonard taube bröllop

Höstens stora societetsbröllop stod Leonard och Linnea Taube för.

Dessutom deltog kronprinsessan Victoria och prins Daniel i en minnesceremoni vid Estoniamonumentet. Utan kungaparet. Vi ringer upp hovet för att fråga vad kungen och drottningen gjorde i helgen.

– Kungaparet hade andra, privata, åtaganden den dagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Gästerna som däremot minglade på Steninge slott, där den stora bröllopsfesten ägde rum, beskriver dagen som otroligt lyckad. I en exklusiv intervju berättar brudgummen att festen blev fantastisk.

Kungen och drottningen sände lyckoönskningar

– Vi älskar verkligen att festa och både våra familjer och vänner är likadana! Sen åkte vi in till stan och sov på Petter Stordalens Hotel At Six, verkligen jättefint, och sedan avlutades helgen med en brunch på Villa Gotthem.

Även om kungaparet inte var på plats när Leonard och Linnea gifte sig så har det lyckoönskat paret ändå.

– Kungaparet har vid tidigare tillfälle framfört sina lyckoönskningar till oss, säger Leonard.

Foto: Patrik C Österberg/Mediabild

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: