Därför kom inte Mary och Margrethe på Ari Behns begravning

Därför kom inte danska hovet på Ari Behns begravning
Det danska kungahuset uteblev från Ari Behns begravning. Nu bekräftar danska hovet orsaken bakom.m
Annons

900 gäster samlades för att ta farväl av Ari Behn i Oslos domkyrka under fredagen. Där möttes de av en ceremoni som rörde alla till tårar.

Bland gästerna fanns en rad prominenta personer. Prins Daniel fanns där. Och även den nederländska prinsessan Laurentien tog farväl av Ari Behn. Men det danska kungahuset lyste med sin frånvaro.

Annons

Nu kommer nya uppgifter från danska hovet om vad som låg bakom beslutet.

Därför dök inte Mary och Frederik upp på Ari Behns begravning

Drottning Margrethe och kronprinsparet Frederik och Mary är upptagna, skriver danska Se och Hör. Det är den traditionsenliga nyårsmottagningen, “nytårskur”, som hindrar dem från deltagande. Det bekräftar det danska hovet för tidningen.

Annons
Ari och Märtha Louise tillsammans med sin äldsta dotter Maud Angelica, julen 2003.

När Ari Behn och Märtha Louise var gifta deltog de i flera arrangemang tillsammans med de danska kungligheterna.

Hovet kan inte kommentera huruvida det danska kungahuset sänt en krans eller blommor till begravningen.

Victorias gest för Ari Behn

Victoria och Daniel skickade en krans som pryddes av deras sigill och som låg i kyrkans mittgång.

Annons

Bland gästerna fanns programledaren Fredrik Skavlan, artisten Lene Marlin, som är gift med Ari Behns nära vän Kåre Conradi, som också höll tal, samt flera framstående norska politiker – och så klart det norska kungahuset.

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Därför kom inte Mary och Margrethe på Ari Behns begravning”

 1. Maria W O skriver: 3 januari, 2020

  Så otroligt fint tal kära Maud Angelica man blev så rörd. Precis som du har jag erfarenhet av att en av minna föräldrar tog livet av sig när jag var barn. Det är svårt men man lär sig leva med det. Hoppas du får allt stöd du behöver. Du är en fin tjej, det kommer att gå bra för dig. Kram


 2. Grethe skriver: 3 januari, 2020

  Nå består det danske kongehuset av flere medlemmer enn Margrethe og Mary så ville de kunne de funnet noen å sende slik vi både fra Sverige og Nederland. Og i det minste sendt en blomst. Hvorfor ikke får de svare for selv, men regner med siden de er så nære har de hatt privat kontakt.


 3. Anja Almén skriver: 5 januari, 2020

  Vill beklaga sorgen av Ari Behns bortgång från detta vårt jordeliv.. Tänker då först på hans barn som så tragiskt mist sin pappa.
  Då jag är en trogen prenumerant av Svensk Damtidning och älskar att läsa om de kungligheter vi fortfarande får ha kvar och då ffa här i Norden, måste jag få framföra en förvånad ledsen och besviken tanke!!!. Var var den svenska kungafamiljen???och då ffa VICTORIA??? Visst har lilla Estelle brutit benet och behöver sin omsorg av sin mamma men familjen kunde ju trotts allt genomföra sin julvistelse i Alperna trotts prinsessans gipsade ben…och denna begravning kunde väl knappast ta mer än 5-6 timmar. Knappt ett heltidsuppdrag. Jag tycker detta var jättedåligt av Victoria och även av CG o Silvia. Om nu Victoria är så GOD vän med MärtaLouise borde det vara på sin plats att närvara vid en stund som denna… Där föll Victoria flera pinnsteg nerför stegen iallafall hos mig.. Ingenting kan ursäkta detta uppträdande. Att Daniel fick vara den som företrädde Svenska Kungafamiljen
  är också högst beklämmande då det finns prinsbarn som borde närvara tillsammans med honom och då tänker jag på Carl Philip..
  Skulle gärna vilja få en förklaring tiĺ detta förhållningssätt och hoppas på svar.
  Mvh Anja Almén


 4. josefin skriver: 7 januari, 2020

  varför skriver SvDam inget om nyàrstaffeln? Som ett lutet tillägg till de repetitiva artiklarna (repetitiva i den mening att de ala har samma innehàll) om Ari Behns begravning. Det räcker med en välskriven artikel i varje ämne tycker jag, och borde aldrig finnas utrymme för artikel med samma brödtext men ny rubrik.


 5. Birthe Vejrum skriver: 7 januari, 2020

  Dronningen og Kronprinsparret holdt den store Nytårskur på Christiansborg Slot den 3. januar.
  Marie og Joachim + børn var antagelig retur i Paris.
  Frederik og Mary ses nok mest med Mette Marit og Håkan, men alle ses jo til de store fester i Skandinavien.
  Men Märtha Louise og shamanen var med til Benediktes datter Alexandras bryllup i sommer.
  Godt Nytår 2020.


 6. Monarkist skriver: 7 januari, 2020

  Jag förstår inte, varför inte prins Daniel skulle vara person nog att representera kungahuset väl!?! Dessutom kände Daniel och Ari varandra. Då är jag mer trött på tidningarnas skriverier/påhitt att kalla kransen med tillhörande band för “Victorias fina gest”. Den kransen var från kronprinsessparet gemensamt. Jag saknar seriös rapportering från medias sida alltför ofta.


  1. josefin skriver: 7 januari, 2020

   Kungahuset är en operett, Monarkist, och dess kostymering o kadrilj skall ses med glädje o överseende


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar