Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför kom inte Mary till Joachims festkväll

05 jun, 2019, 15:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
prinsessan Marie prins Joachim
Under måndagskvällen var det den första av festligheter ordnade till prins Joachims ära. Han fyller ju 50 år den 7 juni. Men var fanns kronprinsessan Mary? Det vet vi...
Annons

Under måndagskvällen hölls en konsert för att fira prins Joachim som snart fyller 50 år. På fredag är det ju själva födelsedagsfesten hålls, men redan innan dess har prinsens födelsedag uppmärksammats med olika tillställningar som brukligt är i kungahusen vid jämna födelsedagar.

kronprins frederik
Kronprins Frederik var på plats!

Födelsedagskonserten bjöd på opera, kammarmusik och danska visor. Det hela ägde rum på Bellevueteatern, inte på Det Kongelige Skydebane som tidigare var bestämt. Flytten berodde på vädret som tyvärr inte var det allra bästa, med en del regnskurar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prinsessan Marie och Joachim
Prinsessan Marie och prins Joachim anlände till festen.
Annons

Så här elegant var prinsessan Marie denna kväll, i en klänning från Christopher Kane! När konserten var över hölls en mottagning på Sølyst som också ligger i Klampenborg, så det blev ingen lång promenad för gästerna. Både prins Joachim och prinsessan Marie samt kronprins Frederik deltog och det bjöds på snittar och något gott att dricka.

kronprinsessan Mary

Men en som inte dök upp alls var kronprinsessan Mary. Maken kronprins Frederik anlände själv precis innan konserten, men kom ensam. Men vi vet varför Mary inte följde med till konserten, kronprinsessan befinner sig nämligen i Kanada på ett officiellt uppdrag.

Mary blev privat på Instagram

Hon skriver själv på Instagram om sin resa:

Annons

– Det är spännande att vara i Vancouver på Women Deliver-konferensen. Tänk att det redan var tre år sedan Danmark var värd för denna konferens i Köpenhamn. Denna gång deltar över 8500 människor från stadsöverhuvud till civilsamfund, en imponerande samling.

kronprinsessan mary

Kronprinsessan Mary skriver vidare:

– Det är massor av energi och optimism i luften och en enorm vilja till att säkra att all världens kvinnor och flickor har “Choice not Chance”, undertecknat med hennes kunglig höghet kronprinsessan.

Stor middag på fredag för Joachim

På själva födelsedagen, fredagen den 7 juni, blir det stor middag i Riddarsalen i Christians VII´s Palats på Amalienborg. Det är drottning Margarethe som håller i middagen för sin son. Det blir väl också något av en avskedsfest för honom och prinsessan Marie som snart flyttar till Frankrike med familjen.

Foto: TT och danska kungahusets Instagram

Annons