Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför kommer inte skandalprinsen på sonens bröllop

07 jul, 2017, 09:00 
Agneta Nisbeth
Stor släktfejd i Tyskland – pappa Ernst August vägar komma till bröllopet
Annons

Det blir verkligen ingen stillsam, trevlig familjesammankomst i helgen, då prins Ernst August av Hannovers son gifter sig i den gamla kyrkan Marktkerk i Hannover.

För prinsessan Carolines make, ja de är ju fortfarande gifta trots långvarig separation, opponerar nu sig offentligt mot det kommande bröllopet mellan Ernst August jr och hans hustru Ekaterina.

Under torsdagen gifte sig paret i alla fall borgerligt och till helgen stundar alltså vad som skulle ha kunnat bli en härlig tilldragelse i den tyska prinsfamiljen. Men så blir det nog inte ändå.

Pappa Ernst August kommer inte att närvara och kräver dessutom tillbaka alla gåvor sonen fått från 2004-2006, inklusive det vackra familjeslottet Marienburg. Det är också tal om att han kommer göra sonen arvlös.

– Det var inte ett lätt beslut för mig att ta, han är ju trots allt min son. Men för familjens bästa och för att i framtiden kunna bevara familjens egendomar är detta ändå den enda väg jag kan gå, säger den nu 63-årige prinsen till tyska tidningar.

Annons

Han har tidigare orsakat både en och två skandaler i sitt liv, mycket beroende på sin alkoholkonsumtion. Han har även varit mycket sjuk och tidvis fått vård på sjukhus.

Det är däremot klart att prinsessan Carolines och Ernst Augusts dotter prinsessan Alexandra, 17, ska finnas på plats under bröllopet, så även brudgummens yngre bror prins Christian. Han var också med under den borgliga vigseln i torsdags.

Efter vigseln ska det nygifta paret åka häst och vagn till Marienburgs slott dit 400 gäster är bjudna. Paret har uttryckligen bett om att de inte vill ha några bröllopspresenter heller, vill folk ända ge något måste det vara pengar som brudparet senare ska skänka vidare till Tysklands flyktingar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Ernst August och Ekaterina Malysheva gifte sig borgergligt i går.

Foto: IBL

Annons