Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Därför lämnade Juan Carlos och Sofia kungens fest tidigare

02 maj, 2016, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
Banketten i Rikssalen blev två kungligheter kort. Juan Carlos och Sofia av Spanien valde nämligen att avstå den stora galakvällen. Vi vet varför!
Annons
juan carlos ste

Vid kungens bankett i Rikssalen närvarade flera av de kungliga kollegorna. Kusinen Margrethe tågade in tillsammans med jubilaren själv, Benedikte strålade i en korallröd galaklänning och Hagasessorna dansade glatt till tonerna av ABBA. Men vart var Juan Carlos och Sofia av Spanien? Paret syntes nämligen på födelsedagens Te Deum och sånghyllningarna på Yttre Borggården men uteblev sedan från banketten. Svaret har och göra med gammelkungens hälsa. I flera år Juan Carlos kämpat med höftproblem och tuffa lunginflammationer, någonting som har gjort att orken sviktar. Därför valde det spanska exkungaparet helt enkelt att skippa banketten och krypa till kojs lite tidigare.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Picture

Annons