Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför lämnade Victoria och Daniel Öland

19 jul, 2020, 13:00 
Ellen Myrgård Lindén
därför lämnade kronprinsessan victoria öland
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel överraskade alla när de plötsligt lämnade sommarparadiset på Solliden, precis efter Victoriadagen. Svensk Damtidning berättar vart de är på väg!
Annons
Här anländer Sofia och Carl Philip till Victoriakonserten!Brand logo
Här anländer Sofia och Carl Philip till Victoriakonserten!

Victorias och Daniels årliga semester, som alltid infaller direkt efter det stora firandet den 14 juli, blev i år rekordkort. Bara några dagar efter Victoriadagen hoppade familjen i sin lyxiga motorbåt och lämnade Öland.

Första stoppet blev en glasskiosk i Arkösunds gästhamn, utanför Norrköping, men enligt Svensk Damtidnings uppgifter ska kronprinsessparet ännu längre norrut. De är nämligen på väg till Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, i Ockelbo.

Victoria och Daniel har lämnat Solliden

Ingenting har varit sig likt den här våren. I mitten av mars tvingades Victoria och Daniel tvungna avboka sina kungliga resor, på grund av coronaviruset. När det sedan visade sig att personer över 70 år skulle minska sina sociala kontakter var familjen dessutom tvungna att hålla sig borta från Ockelbo. Och nu, så här i slutet av juli, längtar Estelle och Oscar förstås ihjäl sig efter farmor och farfar.

Ewa olle westling
Ewa och Olle Westling har längtat efter Victoria och Daniel.

Det blir förstås ett kärt återseende, även om de fortfarande måste umgås utomhus och med social distans. Troligtvis träffas de på den röda släktgården i Acktjära, en bit från Ockelbo, och som tur är har Victoria och Daniel ett eget litet timmerhus på släkten Westlings ägor. Ja, faktum är att även livvakterna från Säpo bor i ett extrahus på tomten!

Familjen Westlings hus i Acktjära.
Familjen Westlings hus i Acktjära.

När Victoria fyllde 43 år, under tisdagen, avslutade hon födelsedagen tillsammans med familjen. Den stora finalen bestod av en lyxig middag, med kungaparet, Carl Philip och Sofia. Och naturligtvis dukades det utomhus.

Och nu får kronprinsessan äntligen bli firad av sin andra familj; familjen Westling. Som hon har längtat efter så länge.

Svensk Damtidning har pratat med hovets informationschef Margareta Thorgren som svarar så här:

– Familjen har privat semester. Privata utflykter är ingenting som hovet kommenterar.

Foto: TT

Annons