Därför lämnade Victoria svårt sjuke Daniel

Annons

Victoria och Daniel

Olle Westling har donerat en njure till Daniel.

Olle Westling har donerat en njure till Daniel.

Igår, onsdag, anlände kronprinsessan Victoria till Grönland.
Samtidigt opererades hennes svårt sjuka fästman hemma i Sverige.

Kronprinsessans resa till Grönland har varit planerad längre. Förra sommaren reste hon, tillsammans med de kungliga kollegorna, tronföljarna kronprins Haakon av Norge och kronprins Frederik av Danmark, till Svalbard för att studera klimatet och miljön.
Resan blev mycket lyckad, deras vänskap fördjupades och tillsammans beslutade de att följa upp resan framöver. Nu är det, som bekant, dags igen.

Annons
Annons

Men det var ett svårt beslut för kronptrinsessan Victoria att ta, att besluta sig för att fullfölja den planerade resan. Kronprinsessan Victorias pojkvän var under gårdagen tvungen att genomgå en allvarlig operation för att överleva sin nedsatta njurfunktion. Hans pappa Olle Westling donerade en njure till sin son och igår låg både far och son på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.
Givetvis skulle kronprinsessan Victoria nu vilja befinna sig vid sin älskades sida på Karolinska jukhuset i Huddinge. Men det skulle komplicera rehabiliteringen för både Daniel och Olle Westling, då Victorias närvaro väcker så stor uppmärksamhet.
Nu befinner hon sig 360 mil bort från sin svårt sjuka fästman, en tuff situation – även för en prinsessa!

Av Johanna Fredriksson
Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Därför lämnade Victoria svårt sjuke Daniel”

 1. osis skriver: 28 maj, 2009

  Plikten framför allt!


 2. Birgitta skriver: 28 maj, 2009

  Jag hade inte rest !
  Det var tufft gjort av Daniel att övertala henne att resa. Men jag tycker nog att hon borde avstått och valt att vara hemma, trots allt.
  Det är ju de närmaste och deras kärlek som helar bäst…

  Har svårt att se hur Victoria kan hålla tankarna i styr och ta in den information som en sådan här resa är avsedd att ge. Hon borde ju vara utom sig av oro…


 3. Cecilia skriver: 28 maj, 2009

  Hur i allsindar står kronprinsessan ut med att inte ha Daniel vid sin sida??
  Hade jag varit i hennes kläder(vilket jag nu inte är, tack och lov) så hade jag ställt upp på min fästman och struntat i resan. Uppmärksamhet eller inte, vad får de inte stå ut med när de är kungliga?


 4. Midnattsol skriver: 28 maj, 2009

  Jag fattar inte hur Victoria kunde åka iväg, när Daniel opererades. En njurtransplanation är inget enkelt ingrepp, och komplikationer kan uppstå.. Visst, jag förstår att Daniel ville vara ifred på sjukhsuet. Att Victoria hade dragit till sig för stor uppmärksamhet, det förstår jag helt och fullt. Men hade jag varit Victoria hade jag ställt in resan med förklaringen att man fått influensan eller magsjuka. Så hade hon lugnt kunnat stanna hemma på slottet, något närmare Daniel, så att hon kunnat åka till sjukhuset om något oförutsett inträffat. Men men, det är bara ett litet exempel på hur jag hade gjort. Men tack och lov gick allt bra, så jag anklagar inte Victoria.
  Krya på dig nu, Daniel, och Olle oxå naturligtvis!


 5. Inger Nielsen skriver: 28 maj, 2009

  Jag är besviken på kronprinsessan och förvånad minst sagt, över hennes kallsinnighet gentemot Daniel Westling.

  Ända sedan jag såg kronprinsessan i hennes kanske första långa intervju som 14- 16-åring??? har jag beundrat henne och “hållit” på henne. Vilken flicka har jag tänkt.. God som guld, högsta kvalitet.

  Tydligen har hon förändrats mycket under årens gång eller också har hon alltid varit så här kallsinnig? Men dolt det väl…

  Det verkar så underligt, rentav surrealistiskt, att hon sätter en resa till Grönland framför att vara nära sin käre fästman för att hjälpa och stötta honom inför och under en stor operation?

  Mycket besviken


 6. berette skriver: 29 maj, 2009

  Det var säkert ett svårt beslut för Viktoria men de har säkert pratat igenom detta. Om det är riktigt det som står i dagspresen så är det många som anammat transplantationer. Jag önskar Lycka till Daniel.


 7. Lennart Gunnarsson skriver: 31 maj, 2009

  Svensk Damtidning skriver att Daniel inte är vid Viktorias sida på löpsedeln, och nu skriver dom tvärtom , Vilken pinsam personal på svensk Damtidning.


 8. signesigne skriver: 31 maj, 2009

  Naturligtvis skulle Viktoria stannat hemma och skickat någon anna familjemedlem istället. Daniel är ju också så infektonskänslig nu! Undrar hur Viktoria gör om barnen blir sjuka? Familjen ska alltid komma i första hand! Nu när Viktoria ska bilda familj kan hon inte bara tänka på sig själv!


Annons

Laddar