Därför lämnade Victoria svårt sjuke Daniel

Igår, onsdag, anlände kronprinsessan Victoria till Grönland. Samtidigt opererades hennes svårt sjuka fästman hemma i Sverige.

 

Kronprinsessans resa till Grönland har varit planerad längre. Förra sommaren reste hon, tillsammans med de kungliga kollegorna, tronföljarna kronprins Haakon av Norge och kronprins Frederik av Danmark, till Svalbard för att studera klimatet och miljön. Resan blev mycket lyckad, deras vänskap fördjupades och tillsammans beslutade de att följa upp resan framöver. Nu är det, som bekant, dags igen.

Men det var ett svårt beslut för kronprinsessan Victoria att ta, att besluta sig för att fullfölja den planerade resan. Kronprinsessan Victorias pojkvän var under gårdagen tvungen att genomgå en allvarlig operation för att överleva sin nedsatta njurfunktion. Hans pappa Olle Westling donerade en njure till sin son och igår låg både far och son på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Tuff situation för Victoria

Givetvis skulle kronprinsessan Victoria nu vilja befinna sig vid sin älskades sida på Karolinska jukhuset i Huddinge. Men det skulle komplicera rehabiliteringen för både Daniel och Olle Westling, då Victorias närvaro väcker så stor uppmärksamhet.

Nu befinner hon sig 360 mil bort från sin svårt sjuka fästman, en tuff situation – även för en prinsessa!

Av Johanna Fredriksson

Foto: Charles Hammarsten