Därför måste drottning Silvia ta en paus – efter allt

drottning silvia

Tre dagar ledigt på raken – och kanske lite adventsmys i förskott med barnbarnen? På söndag sitter hon ju på flyget till Indien med kungen.

Årets mest hektiska veckor. Det är vad som väntar runt hörnet för drottning Silvia. Men allra först unnar hon sig en kunglig mikropaus. Med lite inbokad barnbarnstid rentav? Kanske lite adventsmys i förskott med barnbarnen?

Så firar drottning Silvia första advent

Drottningen, som snart har passerat svensk pensionsålder med hela elva år, ligger ju i startgroparna för det fem dagar långa och galet intensiva statsbesöket till Indien. Och på söndag – lagom till att svenska folket tänder det första adventsljuset – sitter hon och kungen på planet till New Delhi för ett av årets längsta och mest intensiva arbetspass.

Statsbesöket är fem dagar långt och äger rum i huvudstaden New Delhi och Mumbai (som tidigare hette Bombay), innan det avslutas i norra Indien. närmare bestämt i delstaten Uttarakhand.

Med sig har de både utrikesminister Ann Linde, näringsminister Ibrahim Baylan och en stor svensk näringslivsdelegation, och syftet är som vanligt att stärka de redan goda relationerna mellan Sverige och Indien. Men också att öka handeln och investeringarna för svenska och indiska företag i båda riktningarna meddelar hovet.

En viktig insats för Sverige, som verkligen kan behöva sin uppladdning. Håll tummarna för att drottningen får lite tid till det denna vecka!

Foto: TT.