Därför missade kungen Estelles födelsedag: "Tråkigt för henne"

Kungen och Estelle fick tyvärr inte fira födelsedagen ihop.

Morfar kung Carl Gustaf missade firandet av prinsessan Estelle i helgen. Han var inte ens i Sverige.

Prinsessan Estelle fyllde åtta år i söndags, ett faktum som få kan ha missat. Kronprinsessan Victoria firade genom att skicka ut nya, fantastiska bilder på vår framtida regent – som också fick sällskap av brorsan Oscar.

Därför missade Kungen när Estelle fyllde år

Exakt hur Estelle blev firad i övrigt vet vi inte – även om vi såklart hoppas födelsedagsbarnet bjöds på både tårta och lek! Däremot kan vi konstatera att den nyblivna åttaåringen fick klara sig utan sin morfar på bemärkelsedagen. Han var nämligen i Trondheim för att kolla på skidor.

Kung Carl Gustaf är som bekant en stor idrottsfantast och fick agera hedersgäst på Ski Tour 2020, en tävling som Sveriges och Norges skidförbund arrangerar tillsammans.

“Tråkigt för henne”

Kungen och Estelle fick tyvärr inte fira födelsedagen ihop.

Kungen och Estelle fick tyvärr inte fira födelsedagen ihop.

Under sitt besök på skidtävlingen fick kungen bland annat en pratstund med nya svenska stjärnskottet Linn Svahn.

– Jag vet inte vem som var mest nöjd, han eller jag. Det var nog första och sista mötet. Nej, jag skojar, sa Linn till svenska medier om mötet.

Linn blev både förvånad och glad över att kungen valde att dyka upp i Trondheim istället för att stanna hemma och fira Estelle.

– Det är så? Oj, kul! Eller det är väl tråkigt för henne att han inte är med och firar, men kul att han tycker om att fira med skidåkning, sa hon.

Men man får anta att kungen passade på att skicka en hälsning till sitt barnbarn på födelsedagen. Dessutom lär han ha kompenserat henne i efterhand – både han och drottning Silvia är väldigt kärleksfulla morföräldrar.