Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför missar prinsessan Birgitta drottningens 75-årsfest – berättar själv

08 dec, 2018, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan Birgitta drottning Silvia
Efter Nobelfesten väntar ännu en fest för kungafamiljen. Drottningen fyller ju nämligen 75 år och kommer att firas stort på Oscarsteatern i Stockholm. Prinsessan Birgitta missar dock kalaset. Vi vet varför!
Annons

Den 18 december drar drottning Silvias födelsedagsfirande igång på Oscarsteatern i Stockholm och den 19 december blir det en högtidlig mottagning på slottet. Själva födelsedagen infaller ju inte förrän den 23:e men eftersom hon fyller just 75 så slår man förstås på stora trumman.

På Oscarsteatern kommer Silvia att hyllas för sin drottning-gärning i sällskap av speciellt inbjudna gäster och flera av kungaparets släktingar kommer med största sannolikhet att vara på plats. Men tyvärr missar kungens syster, prinsessan Birgitta, festligheterna. Hon bor ju som bekant på Mallorca och flyger sällan hem till Stockholm.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Nej, tyvärr kan jag inte det. Jag fick inbjudan så sent och det är så nära in på jul och då ska jag till München och fira med barnen, berättar Birgitta för Svensk Damtidning.

Förra året var prinsessan Birgitta, och resten av hagasessorna, med vid Victorias 40-årsjubileum men annars är det inte så vanligt att vi får se Birgitta på den här typen av kungliga evenemang. Hon har hela sitt liv på Mallorca och deltar inte i den kungliga representationen i så stor utsträckning.

Annons

– Jag blir blyg och stel som en pinne vid större tillställningar, som är det värsta jag vet. Och jag tror att min bror tycker så också, men han är ju så illa tvungen, har Birgitta berättat för Svensk Damtidning i en tidigare intervju.

Till vardags umgås prinsessan med sina Mallorca-vänner, både spanska och svenskfödda, och hon missar aldrig sin dagliga golfrunda på klubben Santa Ponsa. Birgitta har en otrolig fysik och det stora sportintresset har hon ärvt från sin pappa, prins Gustaf Adolf.

– Jag var pappas flicka, för jag var så lik honom i mycket. Han figurerar ständigt i mina tankar och har blivit min idol.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta med systrarna Christina, Désirée och svågern Tord Magnusson. Tyvärr får Birgitta inte återförenas med sina systrar på drottningens stora fest.

Läs mer

Foto: IBL

Annons