Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför missar Sofia statsbesöket idag

04 nov, 2015, 11:08 
Agneta Nisbeth
Annons
prinsessan-sofia-ste

Tunisiens president Essebsi och hans hustru Saida Caïd Essebsi anländer under förmiddagen till Stockholm för ett tre dagar långt statsbesök. På Arlanda tas de emot av kronprinsessan och prins Daniel och därefter bär det av mot huvudstaden där kungaparet inväntar gästerna.

 

kungaparet-ao-2

Kungaparet är värdpar men kronprinsessan och prins Daniel kommer också att vara med vid några punkter. Men en person lyser med sin frånvaro: prinsessan Sofia. Det här hade varit hennes första statsbesök som prinsessa av Sverige.

Annons

Hovets informationschef bekräftar att Sofia är Sydafrika för att fira Project Playground som femårsjubilerar. Organisationen grundades av Sofia och Frida Vesterberg 2010 och Sofia var generalsekreterare innan hon gifte sig med prinsen. Numera är prinsessan hedersordförande.

Prins Carl Philip kommer alltså att gå solokvist på onsdagens stora bankett på Stockholms slott. Han kommer också att gå ensam på svarsmiddagen som hålls på torsdagskvällen.

Några av huvudämnena under Tunisiska statsbesöket är handelsfrämjande, demokrati, och informationsteknologi och presidentparet ska tillsammans med kungaparet bland annat besöka Nobelmuseet och Ericsson.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
slottet

Flaggorna blåser i vinden utanför Stockholms slott idag onsdag.

Vi återkommer senare under dagen med bilder från själva statsbesöket!

Av: Liv Sander

Foto: Stella Pictures och Kungahuset.se

Annons