Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför nobbade drottningen årets societetsfest

17 okt, 2016, 10:36 
AvJohanna Lejon
Alla var där - utom kungaparet. Vi vet varför både kungen - och drottningen - nobbade årets stora party för societeten.
Annons
drottningen5 ste

I lördags var det så äntligen dags. Investors fest, för att markera sina 100 år fyllda, gick av stapeln på anrika hotellet Grand i Stockholm. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fanns på plats, liksom omkring 1500 andra speciellt inbjudna, både från Sverige och utlandet.

Några som inte var på plats var dock kungaparet. Kungen ställde in sin medverkan redan i mitten av förra veckan. Drottningen planerade dock att gå. Festen var, trots allt, årets stora fest i societetssammanhang. På lördagen visade det dock sig att inte heller drottningen var på plats.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Kungen och drottningen hade planerat att vara med, sa Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

Men så blev det alltså inte. Drottningen stannade hemma för att stötta sin make.

– På grund av kungens diskbråck så är ingen av dem med på dagens aktiviteter eller kvällens fest, sa Margareta Thorgren till Expressen i lördags.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons