Därför nobbar hon Victoria: "Charlene är inte sådan"

Charlene och Victoria får troligen inte träffas i mars.

Kronprinsessan Victoria ska till Monaco!Men något möte med furstinnan Charlene lär det inte bli.

Victoria och furst Albert delar ett gemensamt intresse: vattenföroreningar. Båda två har gjort rena sjöar och hav till en hjärtefråga – och nu kommer de få chansen att diskutera detta ansikte mot ansikte.

Albert har bjudit in Victoria till Monaco Ocean Week 24 och 25 mars, och hovet har bekräftat att kronprinsessan kommer. Till veckan kommer också internationella forskare och havsexperter.

Victoria får inte träffa Charlene i Monaco

Charlene och Victoria får troligen inte träffas i mars.

Charlene och Victoria får troligen inte träffas i mars.

Cassandra Tanti, redaktör på tidningen Monaco Life, bedyrar att Albert brinner för rena vatten.

– Hållbarhet är Alberts stora prioritet. Han är väldigt inblandad i det arbetet, för att höja uppmärksamheten kring frågan, säger Cassandra.

Eftersom Albert är värd blir den naturliga frågan: kommer Charlene? Svaret är nej, tror Cassandra.

– Hon är inte den typen av furstinna som är så aktiv när det gäller sådana här sammanhang. Hon har sin egen stiftelse som hon jobbar med. Men jag tror inte att hon dyker upp här. Hon går på stora galor, men inte sådant här.

Är det för att hon inte gillar rampljuset? Eller något annat skäl?

– Jag har ingen aning, haha.

Kör trots corona-larmet

Victoria var hedersgäst vid furst Alberts kröning och han och Charlene var självskrivna på gästlistan när Victoria och prins Daniel gifte sig 2010 – och de var sedan på Alberts och Charlenes bröllop i Monaco året därpå.

Nu får hon alltså chansen att träffa Albert igen. I dessa corona-tider ligger många stora evenemang illa till, men Cassandra har fått höra att Monacos myndigheter vill hålla sig till sin planering i så stor utsträckning som möjligt.

– De har sagt åt arrangörerna att inte bjuda in personer från riskområden, men de vill inte falla offer för hysterin, säger hon.