Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför pratar alla om prinsessan Alexia – går inte att förneka

03 jul, 2023, 15:00 
Bilden på prinsessan Alexia får alla att reagera!
Annons

Alla kungafamiljer har sina traditioner. Det kan vara nationaldagsfirande på Skansen, kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland – eller så är det en halloweenhälsning från prinsessan Madeleine i Florida.

Starka kopplingen mellan svenska och nederländska kungahusetBrand logo
Starka kopplingen mellan svenska och nederländska kungahuset

Att kungafamiljer världen över traditionsenligt delar med sig av bilder är inget nytt. Den Nederländska kungafamiljen, med kung Willem-Alexander i spetsen, är inget undantag.

Varje sommar kommer en ny sommarbild med hela familjen samlad och Willem-Alexander, drottning Máxima, kronprinsessan Catharina-Amalia, prinsessan Alexia och prinsessan Ariane visar upp sig sida vid sida.

Annons
Nederländska kungafamiljen
Nederländska kungafamiljen hälsar sommaren välkommen med en ny härlig sommarbild på hela familjen!

Prinsessan Alexia stal showen

Nu har de gjort det igen – och den här gången har bilden fått stor uppmärksamhet världen över. Främst var det prinsessan Alexia som stjal rampljuset, något som blev tydligt när kungafamiljen svarade på frågor efter fotograferingen.

Alexia avslöjade då att hon kommer att ta ett sabbatsår efter somamren, efter att nyligen ha tagit sin studentexamen vid UWC Atlantic i Wales.

– Det blir lite resor, jobb och allt möjligt, sa prinsessan Alexia.

Annons
Nederländska kungafamiljen
Nederländska kungafamiljen njuter av stranden.

Alexias utseendeförändring

Alexia kommenterade även den fruktansvärda händelse som skakat systern kronprinsessan Catharina-Amalias och det kidnappningshot som hon utsatts för.

Det enda sättet både jag och Ariane kan vara där för henne är att prata med henne och lyssna på henne. Tyvärr kan vi inte göra mer, även om jag skulle vilja det.

Alexia har ofta beskrivits som en kopia av drottning Máxima och har även blivit kallad för ”Mini-Máxima”. När sommarbilden togs blev det väldigt tydligt hur lika mor och dotter faktiskt är.

Annons

Men det var inte det enda som väckte uppståndelse. Alexia dök upp med en ny piercing i örat. Det handlar om en så kallad helixpiercing, som sitter längst upp i örat.

Prinsessan Alexia
Prinsessan Alexia får ofta höra hur lik hon är sin mor, drottning Máxima.

Foto: TT

Annons