Därför saknas Mette-Marits son på nya bilderna från Norge

marius borg prins haakon mette-marit

Vidar Ruud
Vi fick en adventshälsning från kronprinsfamiljen, men en person fattades.

Under söndagen bjöd prins Carl Philip med familj på en mysig adventshälsning där de två småprinsarna fick allas hjärtan att smälta när de skulle hjälpa till att tända ljusen i adventsljusstaken. Men det är inte bara här i Sverige som kungafamiljerna skickar ut hälsningar så här i juletider.

Norska kungafamiljen har också hakat på trenden och igår fick vi en uppdatering från prins Haakon med familj. Vi ser honom, prinsessan Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus och såklart kronprinsessan Mette-Marit samlade allihopa tillsammans för att tända de tre ljusen i adventsljusstaken.

”Vad längtar ni er mest efter i jul?” frågar Haakon de andra som sitter till bords under advent.

”Jag längtar jättemycket efter snö! Och att åka skidor!” säger Ingrid Alexandra i videon.

”Jag längtar efter att vara tillsammans, med mamma och alla.” fyller Mette-Marit i.

Därefter tänder Sverre-Magnus ljusstaken och hela familjen hälsar god jul.

Men de som har koll på norska kungafamiljen kanske noterar att det faktiskt inte är hela familjen som är samlad. Saknas gör Mette-Marits äldsta som Marius, som Haakon blev bonuspappa till i en väldigt tidig ålder.

Marius Borg väljer en annan väg

Han har valt att hålla sig en bit utanför de kungliga sysslorna, mycket på grund av att han faktiskt inte är kunglig, strikt talat. Istället har han ordnat sig en helt annan karriär. Efter flera jobb på stora företag inom marknadsföring och pr valde han istället att göra en helomvändning och skaffa sig ett ”vanligt” jobb.

marius borg prins haakon mette-marit

Marius är med när det kommer till mer personliga angelägenheter, som i somras på Sverre-Magnus konfirmation.

Lise Åserud

Norska tidningen Se og Hör var den första att avslöja att det handlade om ett jobb som motorcykelmekaniker hos MREXX Motor i Lierskogen, en ort som ligger ungefär 30 kilometer sydväst om Oslo.