Därför säljer Madeleine och Chris Florida-huset

Därför säljer Madeleine och Chris Florida-huset
I höstas la Madeleine och Chris ut sitt Florida-hus till försäljning. Då för 44,5 miljoner. Nu berättar prinsessmaken om beslutet att sälja.
Annons

madde och chris ste

Madeleine och Chris har lämnat våningen i New York och sedan en tid tillbaka ligger även deras sommarhus i Florida ute till försäljning. Någonting som Chris berättar om i en intervju med Expressen.
– Vi använder det inte längre. Att ha ett hus i Florida betyder stora omkostnader och ett ständigt underhåll av allt från trädgård till pool och även när vi inte är där måste vi ha på luftkonditioneringen. Sådant kostar mycket i längden.
Och dessutom krävde fastigheten en hel del försäkringar, förklarar Chris i intervjun.
– Allt från försäkring mot översvämning till orkan. Även det drar iväg kostnadsmässigt. Nu behöver vi inte huset längre och har därför beslutat oss för att sälja. Inget går snabbt i Florida så det kommer nog att ta sin tid.

Annons

florida ibl

Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

52 kommentarer till “Därför säljer Madeleine och Chris Florida-huset”

 1. My skriver: 27 juli, 2016

  En privatsak och inget konstigt alls….


 2. G skriver: 27 juli, 2016

  LOL snakk om å melke en reportasje som ikke tilhører SD engang, hva er vi kommet til nå 5?? Trenger man si agurk 😉


 3. Lola skriver: 27 juli, 2016

  Klokt beslut att skala ner under småbarnsåren


 4. Tore skriver: 27 juli, 2016

  Vad ska de med ett hus i Florida om de får allt gratis I Sverige , semestrar på Öland och stor lägenhet på Östermalm nyrenoverat till disposition .
  Sen var det jo det med pengarna …..det var väl flera ägare till huset i Florida …..?


  1. Hm skriver: 29 juli, 2016

   De betalar ju hyra för Stockholmslägenheten är det sagt. Och hur många betalar hyra för att vistas hos sina föräldrar under semestern?


 5. CVM skriver: 27 juli, 2016

  Nu lär jag veta från Svdams tidigare reportage att denna
  Villa I Palm Beach ägs av Eva O’neill
  Prinsessan och hennes Man tar nog inte del av inkomsten
  som blir vid en eventuel försäljning!
  CVM


  1. Lola skriver: 27 juli, 2016

   Claes,
   Vi har också lärt oss här på forumet – i samband med att obetald skatt uppdagats två år i rad – att fastigheten är bolagsägd, dvs inte Chris och Madeleines privata egendom – och därmed inte deras skatteskuld. Således inte heller deras tillgångar, eller?

   Trevlig eftermiddag!


 6. Obs skriver: 27 juli, 2016

  Kungen har fått ett stort lass att dra när alla tre barnen väljer respektive, som verkar sakna egna förmögenheter. Kungabarnen vill såklart behålla sina lyxvanor och givetvis också bjuda in sina respektive i den världen. Men så dyrt det blir för svenska skattebetalare när kungen så generöst erbjuder hela skaran HKH titlar, som genererar i apanage. Detta slöseri verkar inte våra folkvalda politiker ha något emot, hemskt.


  1. AstridA skriver: 27 juli, 2016

   Får verkligen alla med prins-, och prinsesstitlor (hertig/hertiginna) apanage i Sverige? Det tror inte jag. Jag tror att dom får betalt för de jobb dom gör utav kungens apanage. Så är det i Norge. Prinsesse Märtha Louise har ingen apanage, och jag tror inte att unga prinsen Magnus har någon apanage att se fram emot. Men för all del. Jag kann ha fel.


  2. G skriver: 27 juli, 2016

   Du har helt rett Astrid, Sverre Magnus får ingen apanasje når han blir myndig kun IA får det. Slik er det har også i det danske kongehuset, kun Christian vil få apansje.


 7. gneta skriver: 27 juli, 2016

  Det är endast Kungen som får apanage. Detta fördelas ut och drygt 50% av hela apanaget består av rena lönekostnader till av hovet anställd personal. Utöver detta finansieras bl.a. hovstallet av apanaget, så jag tror nog inte varken P Carl-Philip med familj, eller P Madeleine m familj lever på apanaget utan endast får sin del i förhållande till uppdrag


  1. Lola skriver: 27 juli, 2016

   gneta,
   Det är korrekt att apanaget utbetalas till kungen – men att familjen endast får del av det vid representation/jobb får mig att undra vad dessa lever av.

   Visserligen verkar alltför mycket vara gratis och/eller betalt av från olika konton, men barnvagn, restaurangbesök, privat bilåkande, resor till när och fjärran i privat regi etc faktureras även det?

   gneta, du som verkar veta – vad lever man av utan inkomst?

   http://www.expressen.se/dinapengar/miljonerna-regnar-over-kungabarnen/


  2. Ronald skriver: 28 juli, 2016

   När det gäller statliga finansierade verksamheter räcker det inte med att TRO vad pengarna används till. Det måste – naturligtvis – redovisas så att det är möjligt att KONSTATERA vad pengarna används till och varför.


  3. Lola skriver: 28 juli, 2016

   Anslaget till Hovstaten uppgår till 69 mnkr (år 2016).
   Antalet tillsvidareanställda i Hovstaten, omräknat till heltidsanställda, är ca 66.
   12 medlemmar i familjen tar del av apanaget enl Lindman

   Som i alla verksamheter bör en översyn av kostnaderna ske kontinuerligt.
   Det är knappast rimligt att hovstaten inte har det kravet på sig, trots den växande familjen.

   Kan någon i lugna ordalag – utan påhopp – pedagogiskt förklara för mig vad K.fam tillför Sverige 2016 som gör skillnad för välfärden?


  4. Bror skriver: 29 juli, 2016

   Lola om välfärden!
   Jag svarar gärna på din fråga om vilken skillnad kungafamiljen gör m a p välfärden. Lugnt och stilla: ingen alls!
   Frågan är dock “felställd”. Välfärd handlar om fördelning av nyttigheter, kungligheter om dess antites, dvs onyttigheter.
   Svårt att svälja för vissa, men så är det.


  5. Lola skriver: 29 juli, 2016

   Bror,
   Tack för ditt svar❗️
   Då får vi hoppas att någon annan kan påvisa nyttan med denna årliga ökande utgift.

   Nu bär det iväg till Rio och även om det är trevligt för idrottsmännen – och dem själva – är dessvärre inte det heller ngt som gör skillnad för landet – har iaf ännu inte sett ngn effekt av prinsarnas olika besök vid fotbolls Em.

   Eller är det för snart inpå för att kunna mäta nyttan med de resorna?


  6. Lola skriver: 29 juli, 2016

   Regina,
   Jag omfattas inte av de tolv som erhåller del av apanaget om 69 miljoner för 2016.
   Då apanaget är en skattefinansierad ersättning och bör då innebära att något uträttas som berättigar denna enorma ersättning.

   Då menar jag inte det som berättas om i media (klädinköp, frisyrer, familjeangelägenheter, sportevenemang mm) utan på en helt annan nivå.

   Jag erhåller lön av min arbetsgivare och är därmed granskad för mitt utförda arbete – precis på samma sätt som alla med anställning blir.


 8. CVM skriver: 27 juli, 2016

  Lola
  Précis såå är det!
  Med ett finare ord kan vi kalla det skatteplanering på låg nivå!
  Trevlig EfterMiddag Lola
  CVM


  1. Regina Lindholm skriver: 29 juli, 2016

   Lola, vi kan alla göra skillnad för landet – om vi vill! Vad gör du?


 9. Singoalla skriver: 27 juli, 2016

  Riksdagen beslutar om apanaget. Det blir en viss summa. Den kan ju intressera en del – men när den väl kommer kungen till del måste han väl få dela ut den till familjemedlemmarna som han behagar! Den biten angår inte nån här! De kan köpa barnvagnar, klänningar, diadem eller båtar bäst de vill. Eller aktier. Eller spara. Det angår bara dem själva!
  Om nån tycker att summan är för stor får man jobba politiskt för att ändra det!


  1. AstridA skriver: 27 juli, 2016

   Love you, Singoalla! Det du skriver är helt korrekt. Så är det! Opplest og vedtatt!


 10. Stefan skriver: 27 juli, 2016

  Singoalla!
  Har du någon aning om vilka på detta forum som arbetar politiskt eller hur man på annat sätt bedriver opinionsbildning?
  Vad beträffar apanaget så äskas det nya pengar allteftersom familjen med HKHare växer. Vidare tycks du inte riktigt förstått vad detta med apanage är eftersom du vad jag då anar mellan raderna inte ser fördelen med ett vanligt lönesystem?


  1. Regina Lindholm skriver: 28 juli, 2016

   Stefan!
   Nej, vi vet inte hur många skribenter som är politiskt aktiva, men om aktiviteten går i samma stil som här på forumet så kommer ni nog inte långt! Beträffande apanaget så är det väl riksdagen som skall ta beslut om löneersättning.


  2. Singoalla skriver: 28 juli, 2016

   Stefan, åtminstone är det då många som jobbar med opinionsbildning här, vad det nu ska tjäna till.
   Jo, jag vet att riksdagen ökar på apanaget ibland – det ska väl de klandras för då och inte kungen? Jag begärde ofta påökt när jag jobbade, och de pengarna kom också från skattebetalarna.
   Jag tycker att vårt kungahus ska leva lika flott som de andra monarkiernas gör! Ungefär i alla fall. Se vad de kostar på sig i Danmark t ex. 8 barnbarn! Kan det lilla landet försörja en kungafamilj så kan vi!


  3. Regina Lindholm skriver: 28 juli, 2016

   Stefan, nej vi vet inte och behöver inte veta hur många som är politiskt aktiva förutom att skriva här på forumet. Kan bara konstatera att går det i samma anda som här så står monarkin stadigt.


 11. Marianne skriver: 27 juli, 2016

  Lola, det finns tusentals människor i Sverige som inte har någon inkomst alls utan lever ett gott liv helt och hållet på eget kapital trots att de inte får en krona i apanage. Sverige har en väldigt, väldigt liten andel riktigt förmögna människor jämfört med många andra länder, men visst finns det också här tusentals människor som skulle klara sig bra utan att arbeta en enda dag i sina liv.

  Det är alltså inte alls självklart att kungabarnen får apanage bara för att de lever lyxiga liv.


  1. Lola skriver: 28 juli, 2016

   Marianne, EvaB mfl
   Finansvärlden är jag mycket väl insatt i samt vad som krävs för att bygga en förmögenhet

   Vad gäller apanaget vet vi genom en artikel i TT Nyhetsbyrån: Sveriges nationella nyhetsbyrå att alla i kungafamiljen förutom Chris – alltså även barnbarnen erhåller apanage

   Kungafamiljen och apanaget växer
   http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/kungafamiljen-och-apanaget-v%C3%A4xer-1.2232944

   Kungafamiljens apanage (OBS! hög grafik)
   https://beta.tt.se/grafikobjekt/graphic/gf180842?preview


  2. Anna skriver: 28 juli, 2016

   Lola: På vilket sätt får Estelle, Leonore, Nicolas, Oscar och Alexander apanage då det bara betalas ut för officiella uppdrag?


  3. Lola skriver: 28 juli, 2016

   Anna,
   I artikeln står att läsa att Jan Lindman uppger att
   Samtliga kungligheter som ingår i tronföljden får i dag del av apanaget. Hur apanaget ska fördelas finns inte strikt reglerat i någon lag. Det är kungen som bestämmer.

   Det är väl inte uteslutet att delar av apanaget sparas i aktier/fonder/konton för barnbarnen. Deras aktieportföljer växer i takt med dem – eller hur tror du att det går till att bygga en förmögenhet för dessa de kungliga?


 12. Linda skriver: 27 juli, 2016

  Att de ska få så mycket kritik när de säljer ett hus de inte använder.


  1. Lola skriver: 28 juli, 2016

   Linda,
   Vem har kritiserat försäljningen av fastigheten i Florida?

   Jag noterar några konstaterande av fakta vi tidigare lärt oss om vem som äger fastigheten samt diskussioner om apanaget i riket och i ett grannland.

   Så för mig som uppenbarligen inte ser någon framförd kritik ang försäljningen vv påvisa det för mig.


 13. Aria skriver: 27 juli, 2016

  Skrämmande ! Vad har ni med en privatpersons ägodelar att göra ?


  1. Christina Kari Helsinki skriver: 28 juli, 2016

   Absolut ingenting men då privatpersonen finner det befogat att förklara för skvallerpressen varför han säljer så blir det av allmänt intresse. Skatteskulderna kommenterar Chris däremot inte fastän det skulle vara av betydligt större intresse OM Madeleine har något att göra med den.
   Högaktar Chris för hans slughet, privat när jag vill, offentlig då jag har nytta.


 14. caterine skriver: 28 juli, 2016

  Den dagen alla prinsar och prinsessor gör någon nytta för Sverige och Sveriges folk ska jag inte tycka något om apanage och lyxliv. Men när de har råd med astronomiska summor till kläder och annan lyx utan att uträtta något alls så har jag rätt att tycka. När exempelvis prins Carl Philip inte har gjort ett handtag sen han gifte sig och Madeleine lever lyxliv i Sverige så tycker jag att det har gått för långt. Och fler prinsar och prinsessor blir det att försörja. Och vad ska dom göra?


 15. caterine skriver: 28 juli, 2016

  Om dom försörjer sig helt på sina förmögenheter har jag ingen rätt att tycka, men apanaget höjs varje år och vi får ingen vetskap om hur det fördelas, så till dess har jag rätt att undra. Eller hur?


 16. Marguerithe skriver: 28 juli, 2016

  Hur kommer det sig att Madeleine Per automatik blir delägare i fam. O’neills hus i Florida? Sofia bor ju bara på nåder hos Carl Philip, eller?


 17. Gäsp... skriver: 28 juli, 2016

  Nej, men tänka sig, säljer de sitt hus i Florida?! Vad skulle de göra med ett hus i Florida när de bor i London och Stockholm? Jag tycker denhär familjen agerar helt logiskt, men tidningarna försöker alltid göra ett drama av allting.


 18. CVM skriver: 28 juli, 2016

  Madame
  Precis såå är det!
  Äktenskaps förord har upprättats från båda håll!
  Vid en eventuell skilsmässa för Sofia blir nog hennes situation som det blivit för Grevinnan Alexandra
  av Danmark skulle jag tro!
  CVM


  1. Marguerithe skriver: 28 juli, 2016

   Claes,
   Tack. Vi måste reda ut begreppen. En statschef i Sverige och en till vissa delar kapitalstark familj har nog “sett om sina hus”.


  2. Lola skriver: 28 juli, 2016

   2016 får Grevinnan Alexandra 2,3 miljoner DKK i apanage vilket med dagens växlingskurs är
   2 948 140 SEK


 19. My skriver: 28 juli, 2016

  Hade Chris varit lusfattig så hade han givetvis som övriga ingifta kastat sig över en lukrativ HKH titel, nu är så icke fallet (till drevets förtret)


  1. Marguerithe skriver: 29 juli, 2016

   Jag tror verkligen inte att Chris ville ha någon titel då hans familj och ekonomi blir mycket mer granskade då.


 20. EllaBellaBingo skriver: 29 juli, 2016

  Sofia kommer inte att lida någon nöd om det ev skulle bli skilsmässa mellan henne och Carl Philip. Hur mycket hon skulle få i pengar vet vi ju inte, men knappast så lite som hon hade innan sitt giftermål med CP, då hennes årsinkomst låg under 50.000 kr.


 21. Marianne skriver: 29 juli, 2016

  Lola, det KAN förstås vara sa att kungen använder apanaget till att spara i fonder eller på annat sätt åt barnbarnen. Det vet vi dock inte förrän vi sett en redovisning. Men ett ev sparande åt barnbarnen är med stor sannolikhet låst och har inget med Madeleines barnvagnar, privata semestrar och restaurangbesök o.s.v att göra. Du var ju inne på att allt detta självklart bekostas av apanaget eftersom hon inte lönearbetar.


  1. Lola skriver: 29 juli, 2016

   Marianne,
   Om du klickar på mina länkar i inlägget ovan ” Lola skriver: 28 juli, 2016 kl. 13:22 ” – så ser du fakta i de frågor du nu har egna funderingar kring.

   Det här med apanage om 69 miljoner för 2016 är på tok för viktiga saker att gissa om.
   Alla dina funderingar får svar om du läser artikeln jag bifogat i nämnt ilägg.

   Vill man inte tro en reporter på TT utan heller ha sin egen version är det inget jag kan göra ngt åt. För mig är dock fakta det absolut viktigaste i alla lägen.


 22. Marianne skriver: 29 juli, 2016

  Kungens systrar har inte heller förvärvsarbetat i någon större utsträckning och har ändå levt i mångas ögon lyxiga liv. Är det någon som är övertygad om att kungen försörjer dem också med apanaget?
  Vad jag försöker få fram är att kungafamiljen har en stor privat förmögenhet som inte har med apanaget att göra utan det var en anfader som hade den med sig då han kom till Sverige. Den är säkert investerad på så sätt att varje medlem kan leva gott enbart på avkastningen av sin del ett bra tag.


 23. EllaBellaBingo skriver: 29 juli, 2016

  Nu vet jag inte vilken gång i ordningen som den här diskussionen om apanaget åter i gen går runt här. Det har INGEN SOM HELST betydelse om det är Carl Gustaf som delar ut apanaget till de övriga familjemedlemmarna eller inte. Kan vi enas om att denna familj åtminstone är Sveriges största socialfall?


 24. Singoalla skriver: 1 augusti, 2016

  Varför ska inte vår kung ha apanage när andra regenter har det? Bråkar de lika mycket i Danmark om detta? Där slösas det ju hej vilt, och kungasönerna har varit fräcka nog att skaffa fyra barn var!


 25. Marguerithe skriver: 1 augusti, 2016

  Jag är så glad att rojalismen är


 26. Marguerithe skriver: 1 augusti, 2016

  Jag är glad att rojalismen är större än på länge i Sverige. Vi kan bara se flödet av kommentarer här. Politikerna kämpar för varenda röst, så varför ta upp något som fungerar bra?


 27. caterine skriver: 1 augusti, 2016

  Kungens systrar har inte haft apanage, Birgitta gifte sig med en prins, Margarethas man hade dåligt ställt och får säkert hjälp av kungen, Christinas och Desirees makar har haft egna inkomster, dessutom har de väl fått ärva av släkt och föräldrar, så vi behöver inte lägga oss i deras ekonomier. Om Carl Philip och Sofia skulle skiljas har ekonomin hennes säkerligen ordnats, dessutom har hon juveler och en lägenhet som är hennes egendom. Värre var det när prinsarna Bertil m fl blev utkastade.


 28. CVM skriver: 2 augusti, 2016

  caterine
  Dessa små stenar som sitter i hennes ringar etc kan inte försörja hennes levende!
  CVM


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar