Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför sätter Madeleine Leonore i svensk förskola

17 aug, 2017, 16:58 
Ellen Myrgård Lindén
Svensk Damtidning reder ut!
Annons

Idag började prinsessan Leonore sin förskoleinskolning – i Stockholm. En nyhet som Aftonbladet var först med att skriva om. Men det betyder inte att Madeleine och Chris har valt att flytta hem till Sverige, förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Familjen bor kvar i London men eftersom de regelbundet vistas i Sverige så är det bra att prinsessan Leonore får den här erfarenheten. Sedan handlar det också om att Madeleine är väldigt mån om att barnen ska ha en stark anknytning till Sverige och det svenska språket.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Margaretha Thorgren berättar vidare att Leonore har stått i kö till förskolan, som är belägen nära Madeleines och Chris bostad på Hovstallet, sedan födseln. Lillebror Nicolas står, även han, i kö men när hans inskolning väntas äga rum är ingenting som hovet har någon information om i nuläget.

Dessutom är hon noga med att påpeka att Madeleine och Chris kommer att betala för Leonores förskoleplats, även när hon är i London.

Prinsessfamiljen vid Victorias 40-årsfirande i somras.

Familjen har tillbringat stora delar av sommaren i Sverige och Margareta Thorgren berättar att de stannar här “september ut”. Det betyder att de kommer att vara i Stockholm när Carl Philip och Sofia får sitt andra barn. På måndag har prinsessan Madeleine dessutom ett officiellt uppdrag i Göteborg.

Leonores första dag på sin svenska förskola ska enligt hovet ha gått bra.

Foto: IBL

Annons