Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför ser vi aldrig kronprinsessparet kyssa varandra: "Victoria är van"

15 jul, 2023, 20:00 
Minna Sarpaneva
Det är sällan vi ser Victoria och Daniel visa sin kärlek öppet.

Kärleken hålls bakom stängda dörrar.

Annons

För de flesta är det en helt vanlig sak att öppet stjäla en kyss eller två av sin partner.

Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!Brand logo
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!

Men att visa sin kärlek öppet är inte en riktigt lika självklar grej för kungligheterna runt om i världen, särskilt inte i form av en kyss.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firade bröllopsdag

19 juni 2010 var minst sagt en högtidlig dag i Sverige. Kronprinsessan Victoria och skulle äntligen få gifta sig med sin Daniel.

Nyligen firade kronprinsessparet sin trettonde bröllopsdag och kärleken blomstrar, ändå är det sällan vi ser några kärleksgester från paret. Än mindre några kyssar. Likaså höll de bröllopsdagen privat.

Annons

– Kronprinsessparet firar sin bröllopsdag privat, precis som Kungaparet, har hovet tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Därför ser vi aldrig kronprinsessparet kyssas

Svensk Dam har tidigare pratat med relationsexperten Eva Rusz som menar att kungligheterna har kulturella roller och lever efter en hel del oskrivna regler.

Eva Rusz menar alltså att kärleksgesterna kan finnas där, men att de inte kan visas offentligt på grund av rollen kungligheterna behöver leva upp till. Samtidigt kan det vara frustrerande att inte kunna visa sin kärlek öppet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessparet sågs nyligen gå arm i arm.

– Man kan inte vara sig själv till hundra procent. Om man hindras från att göra något man är van vid kan det göra att man blir frustrerad, man blir stressad. Att man inte får vara sitt rätta jag. Victoria är van, sa Rusz då och fortsatte:

– Sen samtidigt tänker jag att Victoria och Daniel hade en lång period då av dejtande, innan de gifte sig, och det gör att Daniel fick tid att förstå hur det svenska kungahusets protokoll fungerar.

Eva Rusz trycker också på att hon tycker att det hade varit något av en frisk fläkt att se Victoria och Daniel bryta mot de här oskrivna reglerna.

Annons