Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför stämmer William tidning på miljonbelopp

05 maj, 2017, 08:30 
Ellen Myrgård Lindén
Nu förklarar prinsen varför bilderna drabbade honom extra hårt.
Annons

När William och Kate hade varit gifta i ett år och var på semester i södra Frankrike hände någonting som fortfarande förföljer dem. En papparazzi gömde sig utanför slottet, som hertigparet hade lånat, och tog bilder på när Kate solade med bar överkropp. Bilderna publicerades sedan i det franska magasinet Closer – en tidning som paret nu har stämnt på mer än 12 miljoner svenska kronor.

– I september 2012 trodde min fru och jag att vi kunde åka till Frankrike, till en avskild villa som ägs av en familjemedlem, för att få vara lite privata. Sättet som det togs bilder på var därför chockerande för oss eftersom det bryter mot vår integritet, sa prinsen i domstolen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dessutom ska William ha förklarat att papparazzi-bilderna gjorde lite extra ont eftersom de fick honom att tänka tillbaka på sättet hans mamma, prinsessan Diana, trakasserades på.

Fotografen som tog bilderna menar att han inte hade för avsikt att kränka hertigparets integritet. Domen förväntas vara färdigställt den 4 juli i sommar.

Foto: Stella Pictures

Annons