Därför stannar prins Daniel på Haga

Victoria och Daniel

Äntligen! Prins Daniels hjärteprojekt ska köra livesändning ute på stan – men själv stannar han på Haga.

 

De har varit digitala under hela coronakrisen, men nu steppar prins Daniels hjärteprojekt fram och ger sig ut på stan. Nästa onsdag sänder de live från en studio i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens lokaler på Grev Turegatan i centrala Stockholm, med SVT-veteranen Linda Nyberg som moderator.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien på Grev Turegatan i Stockholm.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien på Grev Turegatan i Stockholm.

Temat är sommarjobb för unga. Eller mer specifikt: Entreprenörskap som sommarjobb: ”Kan man testa på entreprenörskap under sommaren? Vi snackar med några som vet hur man fixar sitt eget sommarjobb, testar på att vara sommarentreprenör, eller får hjälp att fila på affärsidén!” skriver Prins Daniels Fellowship på sin hemsida och utlovar en inspirerande sändning.

Daniel – entreprenören som blev prins

Prins Daniel är ett av dragplåstren, och bland de entreprenörer som kommer att medverka finns de välkända namnen bakom succéer som Storytel och Karma.

Prins Daniel med sitt Fellowship i Haranda Folkets Hus.

Prins Daniel med sitt Fellowship i Haparanda i mitten på mars, ett av hans sista uppdrag ”på fältet” innan coronakrisen bröt ut.

Här på redaktionen höll vi förstås tummarna för att vi skulle få se prins Daniel på plats på IVA, ja helt enkelt ”ute på banan” igen. Men sorry, vi får helt enkelt fortsätta att längta lite till.

På grund av coronaläget kommer prins Daniel inte att vara med i studion, utan han stannar hemma på Haga slott även denna onsdagseftermiddag och medverkar via videosamtal, precis som han har gjort hela våren.

ronprinsessan Victoria med prins Daniel på Haga

Det har blivit många videomöten för Daniel och Victoria hemma i matsalen på Haga.

Fakta/Prins Daniels Fellowship

Prins Daniel under ett skolbesök med sitt Prins Daniels Fellowship.

Det är så här det brukar se ut när prins Daniel och hans entreprenörsgäng åker runt i Sverige och peppar unga.

Prins Daniels Fellowship vill inspirera unga till entreprenörskap och drivs av prins Daniel i samarbete med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som kallar sig ”mötesplatsen för Sveriges framtid” och arbetar för att bygga broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik.

Foto: TT, Svensk Damtidning.