Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför stoppas Estelle från de kungliga juvelerna

03 nov, 2023, 05:00 

Därför bär inte prinsessan Estelle tiara.

Annons

I den kungliga världen händer inget av en slump. De kungliga stylisterna har alltid en plan och är noggranna med att smycken och klänningar kompletterar varandra när det vankas kunglig fest.

Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!Brand logo
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!

Kronprinsessan Victorias smyckeskrin rymmen en hel del härligheter. När hon ska sätta kunglig glans på festen, med ett diadem i sitt vackra hårsvall, finns det vissa smycken som har en särskild plats.

Stråldiademet, som fått sitt namn efter sina 47 briljantstrålar, är ett av de diadem som hon har burit allra flest gånger. Även prinsessan Sibyllas och prinsessan Lilians diadem finns bland favoriterna.

Annons

Kronprinsessan Victorias tiara-debut

Men det var en annan tiara som hon gjorde debut i. När Victoria fyllde 18 år, och därmed passerat den kungliga tiaragränsen, balanserade ett mycket diskret safirdiadem på hennes hjässa.

Sedan dess har vi inte sett röken av tiaran. Kanske är det så att den ligger och väntar på prinsessan Estelle, som kommer att behöva vänta sju år innan hon får bära en kunglig tiara för första gången.

Då kommer Estelle med all sannolikhet synas i tiaror lika vackra som sin mors och sätta samma kungliga glans på festerna och ha ett smyckeskrin med sina egna favoriter.

Kronprinsessan Victoria
En 18-årig kronprinsessan Victoria med sitt diskreta safirdiadem.

”De ska jag inte bära – i dag”

Det finns dessutom kungliga diadem som kronprinsessan Victoria inte använder. Diademen, som exempelvis De Leuchtenbergska safirerna, är reserverade för drottning Silvia.

Annons

Men en dag kommer då kronprinsessan blir drottning och kommer att bära diademen som pryds på Silvias hjässa – samma som det kommer en tid när Estelle bär Victorias diadem.

– Det finns smycken som är för mamma, inte för mig. Det är några av de stora, mer drottninglika. De ska inte jag bära – i dag, har kronprinsessan Victoria sagt.

Drottning Silvia och kungen
De Leuchtenbergska safirerna är en av drottning Silvias personliga favoriter.

Foto: TT

Annons