Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför syns inte Chris till längre – misstankarna stämmer

22 mar, 2023, 12:00 

Så blir Chris O'Neills nya liv i Sverige.

Annons

Chris O'Neill har gjort sig känd för att hålla sig så långt bort från det kungliga strålkastarljuset som det bara går. Han syns sällan till på kungliga tillställningar och valde förra sommaren bort kronprinsessan Victorias födelsedag för jobb hemma i USA.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Beslutet väckte stor förvåning och att Chris valde att lämna Sverige utan prinsessan Madeleine och barnen var något som förvånade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland, sa han.

Prinsessan Madeleine med familj
Chris O'Neill väljer gärna bort det kungliga rampljuset, men julen 2021 gjorde han ett undantag och tog emot granar på Stockholms slott.

Därför valde Chris bort prinstiteln

Att Chris O'Neill brinner för sitt jobb och är mån om sitt privatliv är inget nytt. Det var en av anledningarna till att han tackade nej till den prinstiteln som kungen en gång i tiden erbjöd honom.

Annons

Priset var helt enkelt för högt, då han hade behövt lämna finansbranschen bakom sig och sina businessjobb – något som heller inte hade gått i linje med hur han är uppväxt.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, har han sagt till King Magazine.

”En knepig figur”

Prinsessan Madeleine med familj nu bestämt sig för att flytta hem till Sverige. Men att Chris kommer att få en mer central roll i den svenska kungafamiljen och bli mer folklig tror inte pr-experten Paul Ronge på.

– Han är ju en knepig figur. Ju mindre han syns, desto bättre, säger Paul Ronge till Svensk Damtidning.

Varför det?

– Han är bufflig, har jättesvårt att hantera media och hans jobb har väl inte varit superseriöst i allas ögon. Det är väl ingen svärmorsdröm, tror jag.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Pr-experten Paule Ronge tycker att Chris O'Neill är en ”knepig figur”.

Foto: TT

Annons